Swiatek pääses avasetis murdega ette, minnes 3:1 juhtima. Kontaveit suutis kohe servimurdega vastata ning viigistada seisu 3:3 peale. Seejärel võitis poolatar aga kolm geimi järjest ning seega kogu avaseti 6:3.

Teist setti alustas Kontaveit suurepäraselt, minnes kiirelt 3:0 juhtima. Seisult 3:1 sai näha kolme servimurret järjest, kui Swiatek võitis kõigepealt Kontaveiti pallingugeimi, eestlanna vastas kohe murdega, aga seejärel murdis poolatar taas eestlanna geimi. Seega oli seis 4:3 Kontaveiti kasuks. Swiatek viigistas seejärel seisu 4:4 peale, aga kaks viimast geimi kuulusid taas Kontaveitile.

Kontaveit läks viimast setti 1:0 juhtima, aga kaotas seejärel kolm geimi järjest. Eestlanna jõudis veel 3:4 peale, kuid lähemale enam mitte. Swiatek võitis kaks geimi järjest ning seega kogu lahingu 6:3, 4:6, 6:3. Maratonlahing kestis kokku kaks tundi ja 17 minutit.

Kaheksandikfinaalis ootab Swiateki ees maailma 12. reket Belinda Bencic, kes sai Jessica Pegulast (WTA 25.) jagu 6:2, 6:4.

STATISTIKA:


ENNE MÄNGU:

See matš on kavas Grandstandi väljaku teise mänguna. Avamatšis kohtuvad seal algusega kell 18 Matteo Berretini (ATP 8.) ja Ilja Ivaška (ATP 53.). Seega võiks Kontaveit väljakule saada umbes kell 20-22.

Eesti esinumber on siiani Swiatekiga tenniseväljakul kohtunud kolmel korral ja võitnud kaks matši. Viimase omavahelise lahingu tänavusel French Openil võitis aga 20-aastane poolatar 7:6, 6:0.

25-aastane Kontaveit on siiani suutnud US Openil neljandasse ringi jõuda kahel korral - mullu ja 2015. aastal.