Duplantis palus lati asetada rekordikõrgusele 6.19 pärast seda, kui oli kolmandal katsel alistanud 6.05. Paraku tuli rootslasel, kes oli võidu kindlustanud juba kõrgusel 5.91, külmal õhtupoolikul oma esimest rekordikatset oodata pool tundi. Esmalt ei suutnud korraldajad latti õigele kõrgusele saada ja siis ei jäänud see stabiilselt püsima.

"Korraldajad peavad enda suhtes tõsise uurimise korraldama, Ma ei tea, mis juhtus," kurjustas Rootsi TV4 kommentaator Mattias Tjernström.

Selleks hetkeks, kui Duplantis sai esimest korda rekordit ründama minna, oli teivashüppevõistlus kestnud juba kolm ja pool tundi.

Rootsi ajakirjanik Lennart Julin avaldas imestust, et Brüsseli etapi korraldajad polnud enne võistlust proovinud, kuidas latti kõrgusele 6.19 panna. "Pole eriti muljetavaldav, et seda kõrgust polnud ette valmistatud. Duplantis on sel aastal praktiliselt igal võistlusel maailmarekordit üritanud," sõnas ta.

21-aastase rootslase kaks rekordikatset kolmest olid päris lubavad, kuid seekord jäi Duplantise enda nimele kuuluv rekord (6.18) veel püsima.

Duplantisele järgnesid eilsel võistlusel Christopher Nilsen ja KC Lightfoot, kes mõlemad said jagu kõrgusest 5.85.