18-aastane Fernandez (WTA 73.), kes oli teises ringis üle mänginud Kaia Kanepi, alistas Osaka 5:7, 7:6 (2), 6:4.

Osaka servis teises setis matši võidule, kuid kanadalanna suutis murda ja võita seejärel kiire lõppmängu kindlalt 7:2. Lõpuseti alustuseks võitis Fernandez kohe jaapanlanna pallingu ega andnudki enam edu käest.

Järgmises ringis kohtub ta Angelique Kerberiga.

Osaka tunnistas valusa kaotuse järel, et ei tea, kuna uuesti väljakule naaseb. "Ma arvan, et mul on teatud teemad, mis valmistavad probleeme. Ma ausalt ei tea, kuna uuesti mängin. Arvan, et võtan mõneks ajaks tennisest puhkust," sõnas jaapanlanna.

Fernandez ütles, et tundis kohe mängu alguses, et on võimeline ka selle matši võitma. "Ma ei keskendunud Naomile, vaid üksnes sellele, mida pidin tegema. Publik oli samuti suureks toeks - nad aitasid mind võidule," sõnas pealtvaatajate toetust nautinud kanadalanna.

Meesüksikmängus langes konkurentsist maailma kolmas number Stefanos Tsitsipas, kes jäi alla kõigest 18-aastasele hispaanlasele Carlos Alcarazile (ATP 55.) 3:6, 6:4, 6:7 (2), 6:0, 6:7 (5). Põnev mäng kestis neli tundi ja 11 minutit.

"Uskumatu! Lihtsalt uskumatu! Minu karjääri parim mäng ja võit," sõnas õnnelik Alcaraz pärast üllatust. "Võita Stefanos Tsitsipast on unistuse täitumine. Ja teha seda veel siin, see on väga eriline."

Esmakordselt suurel slämmil neljandasse ringi jõudnud Alcaraz kohtub järgnevalt maailma 141. reketi Peter Gojowczykiga, kes mängis viimati üle Henri Laaksoneni 3:6, 6:3, 6:1, 6:4.