Esimene krossikatse jäeti hommikul ära, kuna rada oli üleeilsest liialt lagunenud. Päeva alustasid sõitjad endurokatsega, kus Elary Talu suure hoo pealt kukkus ja lohises koos tsikliga teelt välja põõsasse. “See natuke ehmatas ära,” ütles Talu. “Täna ei olnud väga hea päev, aga olen ühes tükis tagasi.”

“Alguses läks väga hästi. Siis tulid mitte minu kõige lemmikumad põllukatsed, kus kõik läks nihu,” ütles Priit Biene. “Laupäeval on lõpukross ja siis saab koju.”

“Esimene päev oli senistest julgelt kõige raskem,” lisas Biene, kes ütles, et peale avapäeva tuli voodis lihtsalt vegeteerida. ”Edasi oli kere juba soe ja kõik hästi."

“Väga OK päev, ei juhtunud midagi erilist. Proovisin teha nii hästi, kui sain,” ütles Toomas Triisa, kes ka reedel nooremast vennast Jürist kiirem oli.

Prantsusmaa, kus katkestasid Theo Espinasse ja Hugo Blanjoue, ja Sloveenia, kus katkestas Toni Mulec, langesid meie taha.

Eestlastest oli Elary Talu (KTM, E3) reedel üldarvestuses 67., Priit Biene (Yamaha, E2) 75., Toomas Triisa (Husqvarna, E1) 108. ja Jüri Triisa (KTM, E3) 111.

Üldarvestuses läks taas juhtima hispaanlane Josep Garcia. Rahvusmeeskondadest juhib Itaalia endiselt Hispaania ja USA ees.

Redmoto klubisõitjatest oli Priit Raid täna 204. ja Ragnar Valdstein 327., kuid mõlemad sõitjad olid päeva lõpuks rampväsinud.

Täna ootab osalejaid ees viimane pingutus, lõpukross, kuhu starditakse tagurpidi järjestuses - kui seni alustasid päeva kõige kiiremad sõitjad, siis nüüd asuvad võistluskeskusest 45 minuti kaugusel asuvale Valle Scrivia krossirajale esimesena teele ja seal starti kõige aeglasemad klubisõitjad.