Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul lisab ENBL-is osalemine hooajale häid mänge. „Loodetavasti saab see liiga elu sisse, sest teadupärast on esimene aasta alati raske. Saame siit juurde head rahvusvahelised mängud ja üle pika aja tõotab tulla taas 50-60 mänguga täishooaeg. Vaadates vastaste nimekirja täidab see liiga oma eesmärgi – tahtsime lisaks Läti võistkondadele mängida ka teiste välismaiste tiimidega ja siin on nii kvaliteeti kui ka publiku jaoks tuntud nimesid. Kindlasti on see meie mängijatele hea proovikivi ja pakub enda tõestamise võimaluse,“ sõnas Kandimaa.

Avahooajal osalevad liigas Basket Brno (Tšehhi), Anwil Wloclavek (Poola), Šiauliai (Leedu), Borisfen Mogilev (Valgevene), Tartu Ülikool Maks & Moorits (Eesti), Liepāja (Läti), Valmiera Glass ViA (Läti) ning kaheksanda võistkonnana Trefl Sopot (Poola) või Dnipro (Ukraina). Viimane osaleja selgub pärast FIBA Europe Cup kvalifikatsioonimänge.

Liiga formaat näeb ette neljaetapilist hooaega, mille kolmes esimeses etapis mängivad klubid omavahel ühe korra läbi. Lisaks tuleb üks etapiväline kodumäng. Põhiturniiri neli paremat osalevad 2022. aasta kevadel peetaval finaalturniiril. Üks etappidest peetakse novembris Tartus.

ENBL hooajal 2021/22

Basket Brno (Tšehhi)
Anwil Wloclavek (Poola)
Šiauliai (Leedu)
Borisfen Mogilev (Valgevene)
Tartu Ülikool Maks & Moorits (Eesti)
Liepāja (Läti)
Valmiera Glass ViA (Läti)
Trefl Sopot (Poola) või Dnipro (Ukraina)