Zapata läks möödunud nädalavahetusel Montrealis peetud poksimatšis vastamisi Kanada poksija Marie-Pier Houlega. Zapata sai aga nii rängalt vigastada, et ta viidi haiglasse. Houle nokauteeris Zapata neljandas raundis, kui lõi vastast tugevalt näkku ja pähe mitu korda, millest mehhiklanna enam toibuda ei suutnud.

Sel ajal, kui kanadalanna võitu tähistas, hakkasid Zapatal krambid ning tema treener ja meditsiinitöötajad tormasid teda abistama. Poksija kanti ringist ära kanderaamil. Kanada telekanali CBC andmetel polnud tol hetkel teada, kas Zapata oli kanderaamil teadvusel või mitte. Haiglas viidi noor sportlane kunstlikku kooma.

Neurokirurg Rajeet Singh Saluja kommenteeris toona CBC-le, et peavigastustest taastumist on võimatu ette ennustada. "On aeg, et inimesed hakkaksid mõtlema sellise spordiala ratsionaalsusele nagu poks, sest sportlaste aju saab pealöökide puhul väga palju kannatada," sõnas Saluja.

Kohaliku aja järgi neljapäeva õhtul teatas Montreali võistluse peakorraldaja Yvon Michel, et Zapata suri haiglas matšist saadud vigastustesse. "Tunneme siiralt kaasa tema perekonnale, lähedastele ja eriti abikaasale Jovanni Martinezile, kes oli temaga surivoodil kuni viimaste hetkedeni," seisis pressiteates.