Hispaania läks kohtumist juba 5. minutil Carlos Soleri tabamusest juhtima. Hispaanlased eduseisu aga nautima hakata ei jõudnudki, sest juba järgmisel minutil viigistas Alexander Isaks seisu. Rootlastele tõi 2 : 1 võidu Viktor Claessoni värav 57. minutil.

Hispaania jaoks lõppes MM-i valikmängudes sellega 28 aasta pikkune kaotusteta seeria. Kusjuures 1993. aastal jäädi samuti alla Skandinaavia maale, kui kaotati Taanile.

Teises B-alagrupi mängus alistas Kosovo 1 : 0 Gruusia.

Valitsev Euroopa meister Itaalia sai C-alagrupis kolme võidu kõrvale esimese viigi, jagades sedapuhku punkte Bulgaariaga. Federico Chiesa viis 16. minutil itaallased juhtima, aga avapoolaja lõpus viigistas seisu Atanas Iljev. 1 : 1 seisul kohtumine ka lõppes.

Teises sama alagrupi kohtumises teenisid kindla kaotuse leedulased, jäädes 1 : 4 alla Põhja-Iirimaale.

I-alagrupis jätkab täiseduga Inglismaa, kes alistas neljapäeval 4 : 0 Ungari. Kui avapoolajad jäid Budapestis väravad löömata, siis teisel poolajal panid inglased paremuse maksma. Jala said valgeks Raheem Sterling, Harry Kane, Harry Maguire ja Declan Rice.

Kindla võidu teenis ka Poola, olles 4 : 1 parem Albaaniast. Poolale tõid võidu Robert Lewandowski, Adam Buksa, Grzegorz Krychowiaki ja Karol Linetty tabamused. Albaanlaste auvärava sai kirja Sokol Cikalleshi.

I-grupis kohtusid veel alagrupi kaks nõrgimat tiimi ehk Andorra ja San Marino. Punktiarve avas Andorra, võites kohtumise 2 : 0.

Ka J-alagrupis käisid platsil kõik kuus meeskonda. Saksamaa alistas võõrsil Timo Werneri ja Leroy Sane väravatest 2 : 0 Liechtensteini. Rumeenia oli sama tulemusega parem Islandist.

Tabeliliider Armeenia kaotas esmakordselt punkte, viigistades 0 : 0 Põhja-Makedooniaga.

Kui E-alagrupis sai Belgia Tallinnas 5 : 2 jagu Eestist, siis samal ajal toimus ka teine kohtumine Tšehhi ja Valgevene vahel. Tšehhi võitis Antonin Baraki väravast mängu 1 : 0.