Lewis Hamiltoni endine tiimikaaslane ja 2016. aasta maailmameister Nico Rosberg usub, et britt peaks end valmis panema õhkkonnaks, mille sarnast pole ta oma karjääri jooksul veel kogenud. Sakslane on üsna kindel, et Zandvoorti publik vilistab Hamiltoni kogu täiega välja.

Juba Ungari GP-l, mis peeti 1. augustil, olid osad tribüünisektorid Hamiltoni suhtes vaenulikult meelestatud. Sellele eelnenud etapil kihutati Inglismaal Silverstone'is, kus Hamilton ja Verstappen suurel kiirusel kokku põrkasid ja selle tagajärjel vaid Verstappen kummivalli põrutas.

Viimasel Belgia GP-l koosnes publik peamiselt Verstappeni fännidest. Pealtvaatajad lasid end vihmal korralikult vintsutada ning püsisid pühapäeval oma kohtadel hoolimata sellest, et neli pikka tundi rajal midagi ei toimunud ja lõpuks vaid mõned üksikud ringid turvaauto taga ära sõideti.

Hollandis on Verstappeni tulekuks hoolega valmistutud. Osadel avalikel teedel on kiiruspiirangud 30 km/h muudetud Maxi auks 33 peale.

Hollandi GP boss ja endine F1 piloot Jan Lammers kutsus publikut üles "vulgaarsest väljavilistamisest" Hamiltoni suhtes hoiduma ning end korralikult üleval pidama.

Verstappeni fännid Austria GP-l.

Nico Rosberg ütles aga ajalehe De Telegraaf vahendusel: "Tänavust lahingut on olnud fenomenaalne vaadata. Lewis on üks kõigi aegade parimaid sõitjad ning Maxil on kõik olemas, et selleks ühel päeval saada. Ta on juba vähemalt esikümnes. Fännid saavad olema Lewise vastu. Ma ootan seal palju väljavilistamist, kuigi see just spordiala heast küljest ei näita. Aga me kõik teame, et see juhtub."

"Ma loodan, et nad jälle kokku ei põrka, kuid kindlasti nad varsti jälle kokku puutuvad," lisas Verstappen intervjuus, mida Briti fännidele vahendab Daily Express.

"Verstappen on alati olnud agressiivne sõitja ning Hamilton on samuti öelnud, et ei hoia end enam tagasi. Võimatu on ennustada, kumb neist [tiitli] võidab. See võitlus kestab viimase etapini."

12 etapi järel on Hamiltonil liidrina kogutus 202,5 punkti, Verstappen on teine 199,5 silmaga.