Keskväljal ise palli võitnud Käit võitles endale värava peale tormates hea löögikoha välja ja vajutas palli 16 meetri pealt paremasse nurka. Belgia jõudis viigini juba 10 minutit hiljem, kui täpne oli Club Brugge'i ründav poolkaitsja Hans Vanaken. Romelu Lukaku väravatest haaras Belgia 52. minutiks juba 3:1 edu, Axel Witsel tegi 64. minutil seisuks 4:1 ja Thomas Foket 76. minutil 5:1.

Madridi Reali puurilukk Thibaut Courtois pidi teise palli selja tagant noppima 83. minutil, kui selle oli ilusa kombinatsiooni tulemusena Belgia väravasse virutanud 69. minutil vahetusest mängu sekkunud Sorga.

Eesti koondis peab järgmise mängu Lillekülas juba pühapäeval, kui kell 19 võõrustatakse maavõistluses Põhja-Iirimaad. 8. septembril kohtub Eesti MM-valikmängus võõrsil Walesiga.

Enne mängu:

Eesti on 2022. aasta MM-valiksarjas seni pidanud kaks kohtumist. Väljakul käidi märtsis, kus koroonaviirusest tingitud probleemide tõttu oli üle poole tavapärasest põhikoosseisust puudu. Samal põhjusel ei olnud kohal ka tavapärast treeneritetiimi ning nii pidi juhendamise üle võtma Martin Reim.

Eesti alustas valiksarja neutraalsel väljakul (Poolas) peetud matšiga Tšehhi vastu, mis kaotati 2:6. Seejärel jäädi võõral väljakul 2:4 alla Valgevenele.

Kurva kevade järel näitas Eesti koondis suve alguses aga suurepäraseid esitusi. Esmalt alistati Balti turniiri avamängus 1:0 Leedu, seejärel mängiti 1:0 üle EM-ile sõitnud Soome ja lõpetuseks alistati Balti turniiri teises kohtumises 2:1 Läti. Sellega võitis Eesti esimese Balti turniiri pärast 1938. aastat!

Belgia alustas 2022. aasta MM-i valiksarja 3:1 võiduga Walesi üle. Seejärel tehti võõrsil 1:1 viik Tšehhiga ning märtsikuu viimases lahingus seljatati Valgevene koguni 8:0.

Suvisele EM-finaalturniirile sõitis Belgia ühe suurema soosikuna ning algus oligi suurepärane. Alagrupis alistati 3:0 Venemaa, 2:1 Taani ja 2:0 Soome. Kaheksandikfinaalis mängiti 1:0 üle Portugal, kuid veerandfinaalis jäädi 0:1 alla hilisemale tšempionile Itaaliale.

Eesti ja Belgia on seni omavahel kohtunud kuuel korral. Eesti on kirja saanud ühe võidu, kui 2010. aasta MM-valiksarjas teeniti koduväljakul Konstantin Vassiljevi ja Raio Piiroja tabamustest 2:0 võit. Ülejäänud viies matšis on peale jäänud belglased. Ilmselt on nendest mängudest siinsele vutipublikule kõige rohkem meelde jäänud 2016. aasta 1:8 kaotus Brüsselis.

Kui Eesti poolel jääb tänasest kohtumisest vigastuse tõttu eemale Henrik Ojamaa, siis Belgiat ei saa traumade tõttu aidata kogenud kaitsjad Thomas Meunier ja Jan Vertonghen.

Eesti koondise loots Thomas Häberli teatas enne Belgia-mängu, et tervisega on veel kimpus Martin Miller ja Taijo Teniste. Ülejäänud meestega saab treener arvestada. Koondise võimalikest eelistest rääkides jäi Häberli tagasihoidlikuks. „Peame mängima oma mängu ja oma oskusi väljakul näitama,” arutles ta. „Mängime maailma esinumbri vastu, eelistest rääkides on raske midagi leida. Eelis on ehk see, et jalgpallis on kõik võimalik. Me ei tea, mida homne (tänane) päev toob.”

Belgia on FIFA edetabelis 110. kohal asuva Eestiga kohtudes mõistagi favoriit. Madridi Realis igapäevast leiba teeniva Eden Hazardi sõnul pole paberi peal midagi otsustatud. „Tuleb olla keskendunud esimesest minutist viimaseni,” ütles nimekas ründaja. „Jalgpallis on raske öelda, et üks meeskond on teisest kindlasti parem. Nemad [Eesti] tahavad võita, meie tahame võita. Minu jaoks on mängu alguses võimalused alati 50 : 50.”

Belglaste loots Roberto Martinez tunnustas Häberli tööd. „Thomas on Eestiga olnud kõigest mõned mängud. Neli aastat tagasi oli hoopis teine meeskond, aga kvaliteeti on näha,” rääkis Martinez, tuues eraldi esile eestlaste hea taseme keskväljal ja ründemängus. „Eestlastel on väga vähe vaja, et minna keskväljalt rünnakule üle. Rauno Sappinen ja Henri Anier võivad rünnakul väga teravad olla. Eesti mängib väga organiseeritult. On näha, et treener teeb praeguste mängijatega head tööd ja jalgpallurid mõistavad, mida neilt oodatakse.”

E-alagrupi tabeliseis: 1. Belgia 7 punkti/3 mängu, 2. Tšehhi 4/3, 3. Wales 3/2, 4. Valgevene 3/2, 5. Eesti 0/2.

Tänased mängud E-alagrupis: Tšehhi – Valgevene, Eesti – Belgia

Eesti ja Belgia kohtumine algab Lilleküla staadionil kell 21.45.