Mängueelses intervjuus rääkis Lehis, milline on olnud olümpiajärgne aeg, mis on talle lisaks spordile oluline ja mida soovitab jalgpallikoondisel eelseisvates mängudes meeles pidada.

Katrina, kuidas on edu olümpial Teid muutnud inimese ja sportlasena? Milline on eduka olümpia järgne elu võrreldes varasemaga?

Ma ei oska öelda, kas ja kuidas on see mind inimesena muutnud, olen ikka seesama inimene. Sportlasena sain juurde palju enesekindlust ja motivatsiooni.

Olümpiajärgne elu on olnud päris pöörane. Kaasnenud on selline tähelepanu, mida ei oska enne ette kujutada, kui see on käes. Väga paljud inimesed tunnevad ära ja õnnitlevad. Samuti tehakse väga palju pakkumisi erinevates projektides osalemiseks, millest kahjuks kõiki ei suuda vastu võtta. Minu põhitegevus on ikkagi sport ja hooaeg on kohe algamas. Plaanitud puhkus lükkus peale edukat olümpiat küll edasi, aga nüüd olen tagasi ja perega veedetud aeg oli super!

Spordil on võimalus kanda üllaid väärtusi ja ideaale. Millised on Teie jaoks spordi kõige olulisemad põhimõtted?


Minu jaoks on väga oluline aus sport ja fair play. Seda nii dopingu koha pealt kui ka teistes aspektides.

Laiem avalikkus teab Teid kui edukat sportlast. Mis on Teie jaoks lisaks spordile veel elus oluliselt kohal, mille kaudu Te end defineerite?

Kuna olen ka ühe väikese poisi ema, siis ka pereinimesena. Pere aitab tihti unustada pingeid spordis.

Milline on Teie side jalgpalliga?

Jalgpalli ma kohapeal kunagi vaatamas käinud ei ole. Olen pigem selliste suuremate võistluste nagu EM-i ja MM-i jälgija.

Andke omast kogemusest lähtuvalt Eesti jalgpalluritele seekordsetele mängudele kaasa üks soovitus: mis võiks pingelises olukorras aidata võidu võtta?

Pingelises olukorras tuleb usaldada seda, mida oled juba omandanud. Mitte mõelda mängu tulemuse peale, vaid olla selles konkreetses hetkes ja anda endast igal sekundil kõik ja siis veel natuke rohkem.

***

Neljapäevasele Eesti - Belgia MM-valikmängule tasub varakult kohale tulla, sest A. Le Coq Arena festivalialal annab täispika kontserdi menukas ansambel Smilers.

Festivaliala väravad avatakse kell 18.45: mängu esitleja Coolbet korraldab loosimängu, kõigile on vaatamiseks väljas Balti turniiri võitjakarikas, kohal on maskott Siil, ABC Motorsi sõidukid ning Sportlandi ja Spordiatribuutika müügitelgid, meeleolu loob A. Le Coqi löögirühm. Toitlustuse eest hoolitsevad Amps, VLND burger ja Kooker minipannkoogid.

Kell 19 alustab ansambel Smilers poolteist tundi vältava kontserdiga, kus kõlavad kõik nende tuntud hitid. Festivaliala suletakse kell 21.00.

Mängueelne rivistus algab kell 21.30, mil kõlab Uku Suviste esituses Eesti hümn. Tavaliselt osalevad aukülalised mängueelses kätlemistseremoonias, kuid koroonaviiruse tõttu kätlemist ei toimu. Avavile antakse kell 21.45. Piletid on saadaval Piletilevis, kohapeal piletimüüki ei toimu.

Jalgpalliliit paneb kõigile poolehoidjatele südamele, et staadionile tasub saabuda suure ajavaruga, sest festivalialal on kavas palju huvitavat ning sissepääs võtab aega. Teatavasti peavad kõik sisenejad esitama COVID-tõendi ja isikut tõendava dokumendi, samuti läbima turva- ja piletikontrolli. Staadioni kõrval on võimalik parkida vaid erilubadega, mõistlik on tulla jala, jalgratta või ühistranspordiga, Nike Arenal on avatud jalgrattaparkla.

Korraldajad paluvad riietuda vastavalt ilmale, jätta koju oma söök ja jook, endale ja teistele ohtlikud esemed ning suured kotid. Kohapeal on avatud pakihoid.

A. Le Coq Arenal kõrval asuvas EJLi jalgpallihallis on avatud koroonaviiruse kiirtestimise võimalus (maksumus 10 eurot) mängupäeval alates 3 tundi enne avavilet kuni 30 minutit enne avavilet. Kogu testimise protseduuri läbimiseks tuleb varuda minimaalselt 30 minutit, järjekordade tekkimisel võib protseduur aega võtta oluliselt kauem. Kohapeal tehtav test annab õiguse vaid mängu külastuseks.