Neljakesi ollakse juba aastaid kaasa tehtud, hooajal 2021/2022 mängivad kolme riigi 13 tiimi seas Põlva Serviti, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Viljandi HC, SK Tapa ja debütandina Raasiku/Mistra.

Mulluse, koroonaviiruse tõttu vägagi katkendliku hooaja, lõpetas võitjana Klaipeda HC Dragunas. Põlva Serviti sai finaalturniiril kolmanda koha, Viljandi HC ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper jäid esimese-teisena finaalneliku ukse taha ning SK Tapa lõpetas debüüthooaja kaheksandal tabeliastmel.

Liiga tegevjuht Urmo Sitsi ennustab põnevat hooaega

"Algselt pidi sel hooajal osalema 14 klubi ja Riia Celtnieks oli veel viimase hetkeni olemas. Mängijate põud on aga Lätis tõsine ning klubide ühinemise järel otsustati lõpuks Balti liigast loobuda," selgitas Balti liiga tegevjuht Urmo Sitsi kuraditosina meeskonna osavõttu.

"Mängitakse kaks ringi kodus ja võõrsil ning siis edenevad põhiturniiri kaks paremat otse finaalnelikusse. Neli järgmist jagavad ülejäänud kaks Final Fouri pääset veerandfinaalides. Tuleb kindlasti põnev hooaeg, kus esikuuikut väga raske ennustada," arvas Sitsi.

"Küllap kolme riigi meistrid ehk Serviti, Dobele ZRHK Tenax ja Vilniuse VHC Šviesa on soosikud, ent järgmistele kohtadele saab toimuma tihe heitlus. Oleme üritanud sügist mängukoormust kodustes liigades vähendada ja nii saab Balti liigast hooaja esimesel poolel väga tähtis mängukoht," lisas Sitsi.

Eesti klubidest alustavad Serviti ja Kehra hooaega Leedu pealinnas, kus kahel päeval kohtutakse vastavalt meistermeeskond Šviesa ja Balti liigasse naasnud HC Vilniusega. SK Tapa ja Viljandi HC peavad vaid ühe kohtumise – omavahel võetakse mõõtu Tapal. Mullu said omavahelistes mängudes kolm võitu mulgid, korra mängiti viiki.

Raasiku/Mistra debüteerib Läti meistri vastu

Uustulnuk Raasiku/Mistra võõrustab kohe avavoorudes kaht lõunanaabrite tippklubi. Laupäeval külastab Aruküla spordisaali Läti viimaste aastate valitseja Dobele Tenax ning pühapäeval kohtub Balti liiga debütant tiitlikaitsja Klaipeda Dragunasega.

"Lisame siia meistriliiga avavoorus vastu tuleva Serviti ja nii kohtume hooaja algul kohe kolme riigi tippklubidega. Ongi hea – saame teada, mis puust me tehtud oleme. Hooaja ettevalmistus möödus töiselt ja edukalt ning trennis on pidevalt 20 mehe ringis," sõnas Raasiku/Mistra kogenud peatreener Jüri Lepp.

"Meeskond on suve jooksul selgelt tugevnenud, sest Kehrast liitusid meiega mängujuht Vladislav Naumenko ja juba Celtnieksisse siirdunud, aga siis Eestisse naasnud väravavaht Viktor Nikolajev. HC Tallinnast tuli üle vasakäär Rauno Aus ja vigastusest on paranenud Sander Sven Annula," lahkas Lepp.

"Lisaks loodame korda saada kahe ukrainlase dokumendid, kes toovad jõudu juurde vastavalt joonele ja tagaliini. Balti liigaga ühinemine oli meie jaoks loogiline arengujätk, sest kodustes sarjades jääks mängude arv väheseks. Eesmärke ei sea, aga tahame kõigile väärikalt vastu hakata," kinnitas HC Kehra kolmel korral Balti liiga võitjaks tüürinud treener.

Eesti klubide mängud Balti liigas sel nädalavahetusel:

4.09. 14:00 SK Tapa – Viljandi HC (Tapal)

4.09. 15:00 HC Vilnius – Põlva Serviti (Vilniuses)

4.09. 15:00 Vilniuse VHC Šviesa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Vilniuses)

4.09. 17:00 Raasiku/Mistra – Dobele ZRHK Tenax (Arukülas)

5.09. 14:00 Raasiku/Mistra – Klaipeda HC Dragunas (Arukülas)

5.09. 14:00 Vilniuse VHC Šviesa – Põlva Serviti (Vilniuses)

5.09. 15:00 HC Vilnius – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Vilniuses