Avasetis, mis algas vihmasaju tõttu planeeritust kolmveerand tundi hiljem, suutsid mõlemad tennisistid oma pallingut hoida kuni kaheteistkümneda geimini. Siis kasutas Fernandez ära oma kolmanda murdepalli ja kindlustas setivõidu 7:5. Kanepil oli murdevõimalusi neli.

Teist setti alustas Kanepi kohe murdega. Eestlanna pallingul ja eduseisul 3:2 jäi mäng vihmasaju tõttu pooleli. Pärast paarikümneminutilist pausi saadi kohtumisega jätkata ja Kanepi võitles kätte eduseisu 5:3. Paraku kaotas ta seejärel neli geimi järjest, jättes 5:4 eduseisul oma servil kasutamata ka kaks settpalli.

Kanepi tegi tund ja 57 minutit kestnud kohtumises 50 sundimata viga Fernandezi 36 vastu. Äralööke kogunes eestlannal 27 ja vastasel 18. Murdepalle realiseeris Kanepi kaheksast ühe ja kanadalanna üheksast kolm. Esimese servi õnnestumise protsent kukkus Kanepil teise setiga 54% peale (vastasel 68%).

Maailma 70. reket Kanepi oli avaringis 2:6, 7:6 (4), 6:2 jagu saanud kasahhist Julia Putintsevast (WTA 33.). 18-aastane Fernandez oli 7:6 (3), 6:2 parem horvaatlannast Ana Konjuhist (WTA 88.).

Kanadalanna kohtub järgnevalt Jaapani tähe Naomi Osakaga, kes sai täna Olga Danilovici käest loobumisvõidu.