Eesti sattus D-alagruppi, kus meie vastasteks on Saksamaa, Poola ja Iisrael. Omavahel mängitakse kodus-võõrsil süsteemis kahel korral läbi ning valiksarja järgmisesse ringi pääseb iga grupi kolm paremat.

Edasi paigutatakse konkurentsi jäänud 24 meeskonda nelja kuueliikmelisse vahegruppi (seejuures tulevad alagrupiturniiril saadud võidu ja kaotused kaasa), millest kolm paremat pääsevad finaalturniirile. Seega mängib 2023. aasta MM-il kokku 12 Euroopa koondist.

D-alagrupi kolmik läheb vahegrupis vastamisi C-alagrupi kolme paremaga. C-alagruppi kuuluvad Sloveenia, Horvaatia, Soome ja Rootsi.

2023. aasta MM-i võõrustavad Indoneesia, Jaapan ja Filipiinid. Finaalturniir toimub 25. augustist kuni 10. septembrini.

Valiksarjas on esimene koondiseaken kavas tänavu 20.-30. novembrini. Kokku on valiksarjas kuus mängude akent, millest viimane on kavas 2023. aasta 20.-28. veebruarini.

"Vähemalt ei tulnud Itaalia või Venemaa. Tahtsin, et saame mängida uute vastastega. Siis saame paremini aru, kus me oleme ja see annab meie mängijatele rohkem võimalusi arenemiseks," kommenteeris vahetult pärast loosimistulemuste selgumist Eesti koondise peatreener Jukka Toijala, kirjutab Basket.ee.

"Tegemist ei ole kõige kõvema alagrupiga, aga kui olla seitsmendas loosipotis, siis on selge, et midagi lihtsat ei tule," lisas soomlane, kelle sõnul on koosseisu komplekteerimise mõistes kõige paremas seisus Poola. "Neil on üks Euroliiga mängija ja tõenäoliselt saavad nad kõiki teisi tippmängijaid valikmängudes kasutada. Usun, et nemad saavad kokku kõige ühtlasema koosseisu. Saksamaa on näidanud, et saavad ilma Dennis Schröderita ka hakkama, aga neil tuleb uus peatreener, Henrik Rödl meeskonna eesotsas enam ei jätka. Iisraeliga on Eesti varem mänginud ja on kenasti hakkama saanud, aga vaatame, milline nende koosseis lõpuks on. Näiteks Euroliiga klubi Maccabi on läbi aegade olnud vastutulelik ja lubanud mängijaid koondise juurde."

Mängude kava:

25. november 2021 Saksamaa - Eesti

28. november 2021 Eesti - Iisrael

25. veebruar 2022 Eesti - Poola

28. veebruar 2022 Poola - Eesti

30. juuni 2022 Eesti - Saksamaa

3. juuli 2022 Iisrael - Eesti