Leipzig oli eelmisel hooajal Bayerni peamiseks konkurendiks ning lõpuks saadigi Müncheni klubi kannul hõbemedalid. Kui eelmise hooaja järel jäi Bayern ilma mõnest põhimehest ja ka peatreener Hansi Flickist, siis asendajaid on otsitud just Leipzigist.

Teadupärast on Bayerni värskeks juhendajaks endine Leipzigi loots Julian Nagelsmann. Lisaks toodi Leipzigist üle ka 22-aastane Prantsusmaa keskkaitsja Dayot Upamecano.

Sellega aga ei piirdutud ning üleminekuakna viimastel päevadel osteti Leipzigist ka nende kapten Marcel Sabitzer. 27-aastane austerlasest poolkaitsja oli eelmises koduklubis Nagelsmanni kindel usaldusalune ning peatreener soovis mängumeest ka Bayernisse. Nüüd saigi juhendaja soov täidetud.

Bayern maksis austerlase eest 16 miljonit eurot, poolkaitsja sõlmis Müncheni suurklubiga nelja aasta pikkuse lepingu.

Sabitzer liitus Leipzigiga juba 2014. aastal, kui klubi kuulus veel 2. Bundesligasse. Seejärel viibis ta veel aasta laenulepingu alusel Red Bull Salzburgis. Sabitzer mängis lõpuks Leipzigi eest 229 kohtumist ja lõi 52 väravat. Austria koondises on ta kirja saanud 54 mängu ja 8 väravat.

Kui Sabitzeri eest maksis Bayern 16 miljonit eurot, siis Nagelsmanni kätte saamise eest tuli tasuda peatreenerite maailmarekordit tähistav 25 miljonit eurot. Upamecano läks Müncheni klubile maksma 42,5 miljonit eurot.