Õigusteadlane ja Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginter rääkis ERR-ile, et Austrial on õigus taotleda Euroopa vahistamismäärust, kuid Eestil ei ole kohustust Veerpalu Austriale välja anda, kirjutab ERR Sport.

„Prokuratuurist see enam ei sõltu. Edasi hakkab asi palju sõltuma Austria poolest: kas nad leiavad, et asi on selline, et peaks välja andma Euroopa vahistamismäärust. Nad saavad seda teha, aga kui nad otsustavad seda kasutada, siis antud juhul on olukord selline, et Eesti ei ole kohustatud selle alusel Veerpalu välja andma. Eestis hakkab kohus otsustama, kas leida, et tõepoolest on mõistlik sellistel tingimustel Veerpalu välja anda või mitte,” selgitas Ginter edasist olukorda.

„Euroopa vahistamismäärus antakse tavaliselt välja nende kuritegude puhul, mis on Euroopa Liidu reeglistikus konkreetselt üles loetud. Seda on võimalik välja anda juhul, kui kuritegu on riigis, kus seda tahetakse välja anda, karistatav vähemalt üheaastase vangistusega. Spordipettus on Austrias karistatav kuni kolmeaastase vangistusega, ehk sinna alla ta läheb.”