Esimeses setis oli 2011. aasta USA lahtiste võitja Stosur veel pisut mängus sees, kuid Kontaveidil ei tekkinud kordagi hädaolukorda. Teine sett oli juba puhtalt eestlanna päralt.

Laupäeval Clevelandi turniiri võitnud Kontaveit oli igas elemendis vastasest üle. Ainus, kus ta alguses pisut hätta jäi, oli 37-aastase Stosuri esimese pallingu tõrje ja see lubaski austraallannal kolm pallingugeimi võita. Kõiges muus oli tasemevahe märgatav. Kohtumine kestis tund ja kümme minutit.

Statistika, kui Kontaveidi poolt vaadata, ütleb kõik...

Ässad 5 3,

Topeltvead 1 5,

Äralöögid 17 16

Lihtvead 9 26...

Just Stosuri lihtvead olidki need, mis selgelt edu Kontaveidi kasuks kallutasid.

Teises ringis läheb Kontaveit kokku maailma 44. reketi šveitslanna Jil Teichmanniga. Kohtumine toimub neljapäeval.

Enne mängu...

Kontaveit on Stosuriga kohtunud vaid korra, 2018. aastal Dubais, võites teda 1 : 6, 6 : 2, 6 : 4. Stosuri näol on tegemist 2011. aasta US Openi üksikmängu võitjaga, kes viimasel ajal on hästi esinenud paarismängus. Üksikmängus pole Stosur võidurõõmu maitsnud alates tänavu veebruarist, Cincinnatis võitis ta aga äsja paarismängu tiitli. Nais- ja segapaarismängus on ta võitnud kokku kuus suure slämmi trofeed.

Edu korral ootab Kontaveiti teises ringis kas šveitslanna Jill Teichmann või kvalifikatsioonist alustanud Cristina Bucsa (WTA 171.). Üks võimalikke kolmanda ringi vastaseid on eestlannal eelmise aasta French Openi võitja Iga Swiatek.