Möödunud nädalalõpul ajalugu teinud korvpallinoored saabusid Ungarist kodumaale hõbemedalid kaelas ning võimsa kogemuse võrra rikkamana.

"Raske on seda kõike uskuda, seedin alles," sõnas koondise koosseisu kuuluv Markus Heinakroon vahetult pärast Tallinna lennujaama jõudmist.

Noore mängija hinnangul oli 3x3 korvpalli maailmameistrivõistlustel osalemine hoopis teistsugune kogemus, mis jääb pikaks ajaks meelde. "Saime sealt väga hea elamuse ja turniiri saab kokku võtta ainult positiivsete tunnetega," sõnas noormängija Heinakroon, kes valiti ka eduka soorituse eest turniiri sümboolsesse kolmikusse.

Ka teine noormängija Markus Ladoga sõnas vahetuid emotsioone jagades, et Ungaris Debrecenis peetud MMil tasus koondisel kahtlemata osaleda.

"Turniir oli väga meeldiv ja saime sealt hästi kõvad mängud," sõnas Ladoga.

Kõvad ja olulised mängud ka kahtlemata saadi, sest tee finaalini oli noormeestel pikk kuid siiski edukas. Esmalt alistati alagrupis Läti tulemusega 21:11 ja Sloveenia 21:17 ning edasi sammuti juba veerandfinaali poole, kus saavutati võit Dominikaani Vabariigi üle skooriga 21:13. Poolfinaalis kohtusid eestlased Egiptusega, kes võideti tulemusega 16:11.

Kuid juba alagrupis USA-le alla jäänud Eesti noormeestel tuli siiski ka finaalis tunnistada ameeriklaste 14:21 paremust. Mängijad ise tunnevad, et saatuslikuks sai vastaste parem füüsis ja sujuvus mängutaktikas.

"Nad olid meist füüsiliselt üle ja eks meil oli ka probleeme oma mänguplaanist kinni pidamisega," sõnas Heinakroon finaalkohtumist analüüsivalt.

Ka Markus Ladoga kinnitas, et just mänguplaani mitte järgimine vedas neid alt. "Oli näha, et olime võimelised ka seda esikohta saama, kui oleksime vaid suutnud enda mängu lõpuni peale suruda," sõnas Ladoga pisut pettunult.

Noormehe sõnul pandi enne mängu paika, et vastaseid tasub murda kiire tempo ja lauavõitlusega, kuid paraku jäi neist elementidest kohtumises puudu.

Valusast kaotusest olenemata ei lase Ladoga end siiski heidutada, sest juba sellise vastase nagu USA vastu mängimine tuleb pikas perspektiivis igati kasuks. "Tugevate ja kiirete vastastega mängimine on alati hea."

Mängijad sõnasid ka, et kokkuvõttes saab siiski sooritusega rahule jääda, sest turniiri nimel nähti kõvasti vaeva ja seatud eesmärgid said täidetud. "Eesmärk oli medal koju tuua ja ikkagi MMi hõbe on võimas sooritus," sõnas Heinakroon uhkelt.