Istungil olid kohal juhtumiga tegelev prokurör ja Veerpalu ning Poltoranini kaitsja, samuti kohtu poolt süüalustele määratud eesti- ja venekeelsed vandetõlgid.

Esmaspäevane istung lõppes aga kõigest 15 minutiga, sest süüdistatavaid polnud kohal. Seejuures olid ka Veerpalu ja Poltoranini esindajad ise segaduses, sest ka nemad ei teadnud, kas mehed tulevad kohtusse kohale või mitte.

Uue istungi aega hetkel ei määratud. Andreas Veerpalu istung peaks toimuma 15. oktoobril. Austria võimud on Eestile esitanud õigusabipalve, et Andreasele kohtukutse kätte toimetada. Sarnast palvet Andruse ja Poltoranini suhtes ei esitatud. Kuna advokaadid olid varasemalt nendega kontakti saavutanud, loodeti, et nad tulevad kohale, kuigi kinnitust kohtukutse kätte saamise kohta kohtul ei olnud.

2019. aasta veebruaris Seefeldis arreteeritutest ainsana ajakirjanike ette tulnud Karel Tammjärve menetlus Austrias on katkestatud, kuna temaga pole mingit kontakti saavutatud. Esialgu oli tallegi määratud kohtu poolt kaitsja, kuid nüüd on esindussuhe Tammjärve ja advokaadi vahel lõpetatud.

Milles Veerpalu ja Poltoraninit süüdistatakse?

Seefeldi suusatamise MM-il puhkenud dopinguskandaalist ja arreteerimistest on möödas juba 914 päeva, kuid alles esmaspäeval astuvad Andrus Veerpalu ja tema näpunäidete järgi treeninud kasahh Aleksei Poltoranin Innsbrucki maakohtu ette süüdistatuna vastavalt spordipettusele kaasa aitamises ja spordipettuse otseses toime panemises. Istung algab Eesti aja järgi kell 10.

Kahekordset olümpiavõitjat Veerpalu süüdistatakse selles, et ta lubas MM-i ajal hotellis Excelsior oma toas sportlasel ja dopinguarstil tegeleda veredopinguga, aidates seeläbi kaasa spordipettusele, millega on sponsoritele tekitatud kahju rohkem kui 5000 euro ulatuses.

Delfi ja Eesti Päevaleht on Innsbrucki kohtus kohapeal.