"Keeruline aasta on olnud. Ma nautisin väga mängimist - seda ma eelnevatel turniiridel eriti teha ei suutnud," vaatas Kontaveit finaalijärgsel pressikonverentsil edukalt lõppenud nädalale tagasi. "Mul oli väga hea meel, et publik on tagasi. Tundsin end väljakul iga mänguga üha mugavamalt."

Finaali üheks võtmehetkeks võib pidada esimese seti lõppu, mille Kontaveit suutis kiires lõppmängus enda kasuks kallutada. Seejuures läks Kontaveit avasetis 5:2 juhtima, aga Begu suutis võidelda välja 5:5 viigi. "Esimene sett oli hästi pikk, see kestis üle tunni aja. Oli väga tähtis, kes esimese seti kätte saab," tõdes ta. "Mul oli mitu pikka ja rasket mängu jalgades. Olen ise ka kogenud, et kui kaotad esimese tasavägise seti, see võib vaimselt väga raskelt mõjuda."

"Pääsesin esimeses setis ette, kuid siis tuli veidi närv sisse," jätkas eestlanna. "Kiires lõppmängus oli punkt-punkti heitlus. Peamine fookus oligi mängida järjepidevalt ja võidelda kõige eest. Siin on väga palav ja niiske ilm. Olen rahul, kuidas suutsin kõigest välja tulla."

Kui pikaks uus koostöö kujuneb?

Kontaveiti juhendab USA-s venelane Dmitri Tursunov, kes on teinud koostööd näiteks Valgevene tähe Arina Sabalenkaga. "Koostöö on alanud väga hästi. Teine nädal on aga alles käimas, seega on raske midagi öelda. Ta on väga lõbus inimene, kes toob endaga head energiat kaasa," on Kontaveit senise koostööga rahul.

"Olen treenerit mõnda aega otsinud, alates Nigeliga (Sears) lõpetamisest. Paar inimest siin-seal aitasid, aga midagi stabiilset polnud," kirjeldas Kontaveit uue koostöö algust. "Otsisin kedagi, ta oli huvitatud ja nii ta läks. Me helistasime mõned korrad enne, kui siia tulime, et saada aimu, mida ta minu mängust arvab ning mida ma tahan ise parandada. Vaatame, kuidas asi toimib, aga siiamaani olen mänginud veidi paremini. Naudin mängu veidi rohkem, mis on väga hea. Loodan, et saame jätkata."

Järgmisel nädalal algaval US Openil juhendab Tursunov eestlannat edasi. Kas koostööga ka jätkatakse, otsustatakse suure slämmi turniiri järel. "Praegu on seda keeruline kommenteerida, pole jõudnud eriti rääkida," lisas ta.

Karjääri teise WTA tiitlivõiduga oli Kontaveit mõistagi rahul. Kui eriline aga see saavutus on? "Muidugi on eriline võita, see on alles mu teine tiitel ja esimesest on pikka aega möödas. Põhiline on aga see, et tundsin end väljakul mugamavalt ja usaldasin end rohkem. Asjad liiguvad praegu õiges suunas," vastas Kontaveit.

Kontaveiti jaoks jätkub hooaeg tuleval teisipäeval, kui US Openi avaringis ootab teda ees Samantha Stosur (WTA 55.). Tänu loosiõnnele sai Kontaveit erinevalt Begust ühe lisa puhkepäeva. "Sattus nii, et minul on üks päev lisaks," rääkis tennisist, kes pühapäeva hommikul lendab New Yorki. "Homme on ilmselt puhkepäev, teisipäeval esimese ringi kohtumine."

Kontaveit lisas lõpetuseks, et on pikast nädalast väsinud, kuid ükski vigastus teda ei vaeva. "Loodan, et puhkepäevaga suudan energiat koguda ja esmaspäeval kergema trenni teha ja teisipäeval mänguks valmis olla," sõnas ta.