Turniiri käik:


Laupäeval toimunud veerandfinaalis alistas Eesti koondis koosseisus Ken-Martti Reinart, Markus Ladoga, Oliver Pere ja Markus Heinakroon kindlalt (21-13) Dominikaani Vabariigi ning kohtub homme kell 13:30 toimuvas poolfinaalis Egiptuse võistkonnaga, kes pole turniiril veel ühtegi kaotust pidanud tunnistama.

“Veerandfinaal on üks tähtsaimaid mänge kogu turniiril, kuna kaotuse korral tuleb asjad kokku pakkida, kuid võit annab veel vähemalt kaks mängu. Ka alagrupis on võimalik üks mäng kaotada, kuid siiski edasipääs saada,” hindas Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel.

Eesti mängis poolfinaalis Egiptusega. Eestlased võitsid tasavägise kohtumise 16:11. Ameeriklased said esimeses poolfinaalis 21:13 jagu Valgevenest.

Viimane ja ainus kord, kui Eesti U18 noormehed 3×3 MM-il nelja parema sekka jõudsid aastal 2011, kui Riminis toimunud esimestel 3×3 maailmameistrivõistlustel sai Eesti koondis koosseisus Rait Riivo Laane, Rauno Nurger, Martin Paasoja ja Kustas Põldoja kokkuvõttes 4. koha.

Hilisematel 3×3 turniiridel pole Eesti 3×3 noormeeste koondis kõrgeimaid kohti saavutanud, ainsa U18 3×3 medali tõid tüdrukud 2013. aastal, kui Indoneesias toimunud turniiril saadi USA järel hõbemedalid.

Ajalugu tegid ka U18 neiud, kes jõudsid samuti kaheksa parema sekka, kuid pidid siis USA paremust tunnistama. Neidudele kokkuvõttes MM-i kaheksas koht.