Esimene sett kestis koguni tund ja üheksa minutit. Kontaveit pääses 2:2 viigiseisu järel 5:2 juhtima. Seejärel võitis aga Begu kolm geimi järjest, tehes seisuks 5:5. Avasett läks lõpuks Kontaveitile kiires lõppmängus, mille ta võitis 7:5.

Teises setis pääses Kontaveit murdega ette seisul 3:1. Eestlanna suutis edu hoida ning teise seti võita 6:4. Tasavägine finaal kestis kokku üks tund ja 56 minutit.

Kontaveitile oli see karjääri teiseks WTA tiitlivõiduks. Esimene võit pärines 2017. aastal Den Boschi turniirilt. Kokku on eestlanna WTA turniiril finaalis mänginud üheksal korral.

STATISTIKA:

ENNE FINAALI:

Kontaveit (WTA 30.) ja Begu (WTA 74.) kohtuvad täna esimest korda. Läinud öösel alistas Eesti esireket poolfinaalis Sara Sorribes Tormo 6:4, 6:4. Begu oli nelja parema seas 7:6 (5), 6:2 üle mänginud poolatari Magda Linette (WTA 51.).

"Eks ikka natuke tean, kuidas ta mängib, aga pole ise seda tema vastu veel teha saanud. Võtan homset mängu kui järjekordset väljakutset. Olen siin väljakul olemist nautinud. Hea meel, et olen suutnud neli mängu võita. Otsest pinget ei ole. Loodan, et olen võimeline seda mängu nautima," ütles Kontaveit peale viimast mängu finaalmatši kohta.

See saab Kontaveidile olema karjääri üheksas WTA finaal. Ühe neist on ta võitnud (2017 Den Boschis) ning üks (Grampians Trophy Melbourne'is) jäi tänavu veebruaris ajapuudusel ära, mistõttu jäid eestlanna ja USA-d esindav Ann Li turniirivõitu jagama.

Irina Begul on WTA tasemel finaalikogemusi seitse - neli neist on lõppenud võiduga. Rumeenlanna tuli turniirivõitjaks 2012. aastal Taškentis, 2015. aastal Korea Openil, 2016. aastal Brasil Cupil ja 2017. aastal Bucharest Openil.

Turniirivõitja teenib Clevelandis auhinnaraha 29 200 dollarit, finalistile on garanteeritud 16 398 dollarit. Võitja saab 280 edetabelipunkti, teise koha omanik 180.

Kuula ka värsket "Matšpalli" podcasti, kus Kontaveidi USA turneest ja tänasest finaalist juttu tehti!
1x
00:00