Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit annab oma kodulehel teada, et neljapäeval Kabuli lennujaamas toimunud kahes verises enesetaplahvatuses said surma Afganistani wushu koondisse kuuluv Qari Idris, taekwondo koondislane Mohammad Jan Soltani ja Laghmani provintsi noor kriketimängija Naseer Ahmad Sahak.

Suured rahvahulgad on püüdnud viimase nädala jooksul Afganistanist läbi Kabuli lennujaama lahkuda, lootes, et erinevate riikide õhusõidukid nad evakuatsioonilendude käigus peale võtavad. Taliban on nende päästelendude lõpptähtajaks seadnud 31. augusti.

Neljapäeval toimunud enesetapurünnakute eest võttis vastutuse islamirühmitus ISIS. Surma sai vähemalt 90 afgaani ning 12 USA merejalaväelast ja üks meedik. Vigastatuid on üle 140.

Eelmisel nädalal hukkus 17-aastane Afganistani noortekoondise jalgpallur Zaki Anwari, kes oli klammerdunud Kabuli lennuväljalt õhku tõusnud USA sõjaväelennuki küle. Mõned tunnid varem oli hirmunud keskkooliõpilane, kes mängis ründava poolkaitsja positsioonil, helistanud oma vennale ja öelnud, et kui ta Afganistanist ei põgene, ei mängi ta ilmselt enam kunagi jalgpalli.

Kümnetel Afganistani ajakirjanikel ja sportlastel on viimastel päevadel õnnestunud ka kodumaalt pageda.