Kontaveit võitis üks tund ja 6 minutit kestnud kohtumise 6:4, 6:4. Finalis ootab teda ees rumeenlanna Irina Begu (WTA 74.), kes 7:6 (5), 6:2 oli parem poolatarist Magda Linettest (WTA 51.).

"Oli väga tihe mäng. Vastane lõi väga palju palle tagasi - teadsin, et ta seda teeb. Minu mäng oli rünnata ja see talle iseenesest meeldib. Ta saab minu kõrged pallid väga hästi kätte," kommenteeris Kontaveit.

"Kui esimeses setis 3:4 taha jäin, pidin natuke taktikat muutma, lööma pehmemalt ja ootama oma võimalust. Lõpuks mul võimalus tekkis ja tema eksis. Läksin muidu liiga palju ise lööma, aga mul tuli olla tiba kannatlikum."

Viimast kohtumist Sorribes Tormoga peab ta eelmisest neljast väga erinevaks. Kontaveit juhtis omavaheliste mängude saldot 3:1, kuid viimatise kohtumise oli võitnud 2020. aasta lõpus hispaanlanna.

"Eelmise aasta lõpust on ta hakanud paremini mängima. Eelmised kolm korda, kui ma teda võitsin, olid viimasest kahest mängust väga erinevad. Kuna ma talle Ostravas kaotasin, siis teadsin, milleks valmis olla. Mina olin kindlasti palju parem kui tookord aasta lõpus."

Rumeenlanna Beguga mängib Kontaveit täna esimest korda. "Eks ikka natuke tean, kuidas ta mängib, aga pole ise seda veel tema vastu teha saanud. Võtan homset mängu kui järjekordset väljakutset. Olen siin väljakul olemist nautinud. Hea meel, et olen suutnud neli mängu võita. Otsest pinget ei ole. Loodan, et olen võimeline seda mängu nautima," lisas Kontaveit.

Mäng täispikkuses:


1x
00:00
ENNE MÄNGU:

Teises poolfinaalis on vastamisi poolatar Magda Linette (WTA 51.) ja rumeenlanna Irina Begu (WTA 74.). Kontaveidi ja Sorribes Tormo omavaheliste matšide seis on eestlanna kasuks 3:1.

Viimati oldi vastamisi 2020. aastal Ostravas teises ringis, kus 6:1, 6:4 võidu võttis Sorribes Tormo, sama aasta Australian Openi teises ringis olid Kontaveidi võidunumbrid 6:2, 4:6, 6:1. Kaks ülejäänud võitu pärinevad suure slämmi turniiride avaringidest - 2019. aastal US Openist 6:1, 6:1 ja 2019 Australian Openist 6:3, 6:2.

Kontaveit sai veerandfinaalis Tokyo paarismängu olümpiavõitja Katerina Siniakovast (WTA 53.) jagu 6:3, 5:7, 6:2. Maratonlahing kestis kokku kaks tundi ja 39 minutit. Tormo mängis tulemusega 6:3, 6:1 üle hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 49.).