Xueying avaldas foto medalist sotsiaalmeedialehel Weibo ning see on saanud tohutut vastukaja. Kommentaare on pildi alla postitatud ligi 20 000.

"Kas üks medal saab niimoodi kooruda?" küsis ta, lootes, et talle vastavad teised Tokyos medaleid võitnud sportlased, vahendab Daily Mail.

"Las ma selgitan... Ma ei tahtnud seda alguses koorida, vaid avastasin lihtsalt väikse pleki oma medali peal. "Arvasin, et see on lihtsalt mustus ja nühkisin seda sõrmega, kuid midagi ei muutunud. Seega ma nokkisin seda ja plekk läks suuremaks."

Ajakirjanduses on hiinlanna foto teemal sõna võtnud juba ka rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), kes väidab, et naine juhtus koorima medali kaitsekihti, mitte kulda ennast.

Tegemist olevat kaitsekihiga, mis peaks medalit kriimustuste ja täkete eest kaitsma. ROK-i väitel ei mõjuta medali kvaliteeti isegi see, kui kaitsekile täielikult eemaldada.

Juhul, kui sportlane peaks medalit kuidagi kahjustama, võib ROK-ilt tellida ka uue samasuguse auraha seda muidugi tasu eest.

Tokyo olümpia medalid tootnud firma Japan Mint teatas, et pole ühestki medali koorumise juhtumist teadlik, kuid pole välistatud, et mängude korralduskomitee sel teemal uurimise algatab.

Väheteada on fakt, et kuldmedalid polegi tegelikult puhtast kullast, vaid hoopis hõbemedalid, mis on kaetud kuue grammi puhta kullaga, mis teeb kogu medali kaaluks 556 grammi.

Tokyo olümpia medalid tehti ümbertöödeldud metallist, mis saadi Jaapani elanike annetatud elektroonikaseadmetest.