Nimelt tõusis Ligue 1 asemel viiendaks tugevaimaks meistriliigaks Euroopas portugallaste Primeira Liga. Portugali kõrgliigal on hetkel koos 44.216 koefitsiendipunkti, kuuendaks langenud Prantsusmaa meistriliigal aga 43.581.

UEFA edetabel koostatakse iga riigi klubide esituste põhjal eurosarjades viimase viie hooaja jooksul. Veel alles sel nädalal saatis meistrite liigas edu Portugali liiga klubi, kuid Ligue 1 oma mitte. Nimelt sai Benfica kahe mängu kokkuvõttes 2 : 1 jagu PSV-st ja kindlustas koha meistrite liiga põhiturniiril. Monaco jäi aga 2 : 3 alla Donetski Šahtarile ehk nende jaoks jäi meistrite liiga uks tänavu suletuks.

Ühtlasi tähendab värske muutus, et Prantsusmaa hiiu Pariisi Saint-Germainiga liitunud mitmed superstaarid nagu Lionel Messi, Sergio Ramos ja Gianluigi Donnarumma hakkavad karjääris esmakordselt mängima liigas, mis Euroopa TOP5 hulka ei kuulu.

UEFA edetabeli kohaselt on tugevaim liiga Inglismaa meistriliiga, millele järgnevad Hispaania, Itaalia, Saksamaa, Portugal ja Prantsusmaa tšempionaadid. Eesti asub tabelis 55 riigi seas 50. kohal.