Eesti valitses tervet põhikohtumist kindlalt, hiljemalt iga geimi keskpaigas tehti vahe sisse ja lõpus põnevaks ei läinud. Oliver Venno tõi põhimängus 15 (+10; rünnak 72%), Albert Hurt 13 (+7), Andri Aganits 10 (+9; 80%; 5 blokki), Ardo Kreek 10 (+7), Märt Tammearu 8 (+4) ja Robert Viiber 2 (+1) punkti. Liberona tegutses Silver Maar, geimi lõppudes sekkus vahetusest Karli Allik, korra toodi servima ka Kristo Kollo. Eesti servi vastuvõtt oli 42% ja rünnak 56%, Hispaanial 38% ja 40%.

Lisageimis usaldas Cedric Enard platsile Alliku ja Renee Teppani, see võideti 27:25. Teppan tõi seal 6 punkti (+4; 71%), Kreek lisas oma kontosse samuti 6 silma. Hispaania poolel sai Andres Villena nelja geimiga kokku 12 punkti (+4).

Robert Täht jäi tänasest kohtumisest eemale, kuna tal andis tunda lähendajalihas. Kuna järgmisel nädalal hakkab EM-finaalturniir, siis ei hakatud riske võtma.

"Kui trennis on raske olnud, siis nüüd peaks õige vorm tulema hakkama. Tänane mäng oli väga positiivne," lausus sidemängija Viiber. "Oli enesekindlust, palju ka soperdamist, aga kokkuvõttes läks positiivsel noodil. Serv oli üks asi, millega neid murdsime, ja blokk-kaitse ka. Rünnakul me ei teinud lihtsaid vigu esimeses kolmes geimis."

Kas tiitlivõistluse tunne hakkab juba vaikselt sisse ka tulema? "Eks ikka," tõdes Viiber. "Saal on ju EM-iks valmis, sellest kogu aeg räägitakse, ikka on mõtetes, et kohe-kohe on sinna rahva ette minek. Pole ammu publiku ees mänginud, saab huvitav olema. Ootan seda. Ma isiklikult polegi ju nii suure rahva ees mänginud. Ei kujuta ette, mida mu alateadvus või mõistus sellega ette võtab, eks siis ole näha. Aga ootan muidugi, seda on kaua oodatud. Suurhallis sobis mulle kohe, alguses oli ärevus, et kuidas suures saalis on, aga ei, kõik on hästi."

Aganits tegi hea partii, hispaanlased üritasid korduvalt tema vastu hanitada, kuid ikka jäid Orava külast pärit 207-sentimeetrise keskblokeerija pikad käed ette. "Võib-olla vastased täna mängu alguses tegid palju sundimata vigasid, see aitas ehk ilusasti mängu sisse saada. Kuid usun, et me ei mänginud ka kindlasti ideaalset mängu," nentis Aganits. "Tuli ka neid seeriaid sisse, kus läks 1-2-3 punkti järjest. Neid tuleb üritada vältida."

Enard kasutas suve esimeses pooles temporündajatest Ardo Kreegi kõrval eelkõige Timo Tammemaad. Põhjendus oli väga selge: Tammemaal on ohtlikum palling. Kuna peatreener polnud aga Tammemaaga mitmel puhul rahul ja nüüd näitas Aganits end heast küljest, siis tundub, et Aganitsa aktsiad on kõvasti kasvanud. "See ei olegi oluline, kes mängivad, vaid see, kuidas võistkonnal läheb. Kui treener ütleb, et lähen mina, siis arvan, et pole teistel ka selle vastu midagi. Oleme ikkagi nii palju aastaid koos olnud ja arvan, et kellelgi pole selle vastu midagi, kui üks või teine mees mängib rohkem - ühise eesmärgi nimel me seda asja ju teeme," kostis Aganits.

Hispaania on vana tuttav

Eesti mängib Hispaaniaga kolm korda - täna, homme ja ülehomme. Ametlik sõprusmäng on laupäevane, kuid tegelikult võetakse asja väga tõsiselt ka teistel päevadel. Peatreener Cedric Enard ütles hoolealustele, et nüüd ollakse "sõjas" - kõik mängud tuleb mängida algusest peale täpselt nii, nagu oleksid need EM-i matšid. Ühtlasi aitavad Hispaania mängud tal lõplikult selgeks saada, kellele EM-il panustada.

Hispaania on Eestile tuttav vastane. Suvel peetud Kuldliiga turniiril alistas Eesti Hispaania 3:0 ja 3:1. Viimase kuue aasta jooksul on vastamisi mindud 14 korda, Eesti on võitnud 10 ja kaotanud 4 matši.

Hispaania on vahepeal EM-iks valmistudes kohtunud Belgia ja Portugaliga. Belgiale kaotati kaks kohtumist 1:3 ja 0:4, kolmas võideti 3:1. Portugaliga mängiti 3:2 ja 0:3.

EM algab kolmapäeval, kui Eesti võõrustab Saku suurhallis Lätit.

Rahvusmeeskonna koosseis mängudeks Hispaaniaga:

Sidemängijad: Robert Viiber, Renet Vanker

Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan

Temporündajad: Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits

Nurgaründajad: Robert Täht, Kristo Kollo, Märt Tammearu, Albert Hurt, Karli Allik

Liberod: Silver Maar, Rait Rikberg