Finaali pääses kaheksa paremat ujujat. Enda eelujumise viiendana lõpetanud Kaul sai ajaks 29,09, viimase finaalipääseja tulemus oli 28,93.

Kauli isiklik rekord, millega ta täitis sel distantsil ka Tokyo paraololümpia A-normi, on tänavu aprillis Sheffieldis ujutud 28,87.

"Minu klassis on väga mitmed, keda ma pole üldse näinud või keda ma pole kaks-kolm aastat võistlemas näinud. Konkurents on tihe ja tulemused on läinud palju paremaks ja mitte ainult minu klassis vaid ka teistes klassides," rääkis Kaul.

"Üldiselt läks tänane ujumine hästi, eks mõned asjad oleks saanud ikka paremini teha, aga üldiselt ma andsin endast maksimumi ja see tulemus ongi minu tänane maksimum. Lisaks võin öelda, et tegin selle ujumisega ka ühe isikliku rekordi, sest ma pole veel hommikustel ujumistel nii kiiret aega näidanud. Seega on tegemist minu hommikuse ujumise isikliku rekordiga. Kogu see melu ja korraldus on siin nii hea, mitte millegi üle ei ole nuriseda."

Ööl vastu neljapäeva hüppab olümpiabasseini eilsel avatseremoonial Eesti lippu kandnud Robin Liksor, kes stardib 100 meetri rinnuliujumise eelujumises, mis toimuvad kella 4.53-st 5.01-ni. Kaul osaleb veel 28. augusti varahommikul 100 meetri vabaltujumises.

"100 m vabaltujumisele lähen vastu samasuguse tundega, et annan endast maksimumi ja naudin nii palju kui võimalik kogu protsessi," lisas Kaul.