Paljud naissportlased on pärast Talibani sissetungi Kabuli peitu pugenud, kuna nende elu võib olla ohus.

"Need noored naised, nii sportlased kui ka aktivistid, on olnud ohus. Täname rahvusvahelist üldust nende abistamise eest," seisis FIFPro pressiteates, vahendab BBC.

"Kutsume rahvusvahelist kogukonda üles tagama neile vajalik abi. Mitmed sportlased Afganistanis on endiselt ohus ning iga nende toetuseks tehtav pingutus on abiks."

Endine Afganistani naiste koondise kapten Khalida Popal nimetas rohkem kui 50-pealise seltskonna evakueerimist "oluliseks võiduks". Nende seas olid nii Afganistani rahvusnaiskonna kui ka noortevõistkonna liikmed.

Popal lisas, et ebakindla tuleviku eest tuleb päästa veel palju naissportlasi.

"Naisjalgpallurid on kriisihetkeil olnud julged ja tugevad ning me loodame, et neil on Afganistanist väljaspool parem elu," ütles 34-aastane Popal. "Naiste jalgpall on perekond ning me peame tagama, et kõigil oleks turvaline."

FIFPro peasekretäri Jonas Baer-Hoffmanni sõnul oli naiste evakueerimine "äärmisel keerukas protsess". Ta lisas: "Oleme mõtetes kõigi teiste naistega, kes on vastu oma tahtmist veel riigis kinni."

FIFA ja FIFPro pöördusid eelmisel nädalal sarnase abipalvega mitmete valitsuste poole üle maailma. "Ma pole magada saanud. Olen ainult nutnud ja end abituna tundnud," ütles Popal, kes mängis tähtsat rolli 2007. aastal esimese Afganistani naiste jalgpallikoondise loomisel.

Kui Taliban eelmisel korral 1990-ndate lõpus võimu haaras, ei lubatud tüdrukutel peale 10. eluaastat enam koolis käia ning paljud tüdrukud sunniti taliibidele naiseks minema.