Endiselt Milano Interi nimekirja kuuluv ründav poolkaitsja Eriksen kukkus südamerikke tõttu kokku EM-finaalturniiril Taani ja Soome alagrupimängul Kopenhaagenis.

Esimesena Erikseni juurde tõtanud ja elustamist alustanud Kjaeri on UEFA tunnustanud "erakordsete liidriomaduste" eest. Pressiteates on sõna võtnud ka Eriksen ise, kes tänab meedikute tiimi: "Te tegite fantastilist tööd ja päästsite mu elu."

"Ühtlasi suured tänud mu sõbrale ja kaptenile Simonile ning mu Taani koondisekaaslastele toetuse eest nii 12. juunil kui ka edaspidi. Tänan kõiki fänne, kes saatsid sõnumeid nii mulle kui ka mu perele. See tähendab meile palju ning on andnud meile tugevust ja tuge. Aitäh teile," lisas Eriksen.

AC Milanis mängiv kaitsja Kjaer (32) oli ühtlasi see, kes juhendas teisi Taani koondislasi Erikseni elutu keha ümber ringi võtma, kuniks meedikud mängijat elustasid. Samuti pakkus ta väljaku ääres tuge Erikseni tüdruksõbrale.

"See on miski, mis jääb meiega igavesti," ütles Kjaer. "Meeskond reageeris ühtse tiimina, me andsime endast maksimumi, et püsida ühtsena ning üritada sellest olukorrast välja tulla, olles abiks nii palju kui võimalik. Ma üritan juhtida meeskonda nii väljakul kui ka selle kõrval, igas eluaspektis. See on üks privileege, mis mul karjääris on."

"Tean Christiani juba mitu aastat. Tal on suurepärane perekond, palju sõpru ja tiimikaaslasi, kes tahavad talle parimat. Niikaua kuni tema ja ta perekonnaga on kõik hästi, olen ma õnnelik."

UEFA Presidendi Autasu kuulub koos Kjaeriga üheksale inimesele. Areeni meedikute tiimist on ära nimetatud Mogens Kreutzfeldt (meditsiinipealik), Frederik Flensted (staadioni meditsiinijuht), Anders Boesen (väljakuäärne esmaabi arst) ja Peder Ersgaard (parameedik), UEFA meditsiiniohvitserid Jens Kleinefeld ja Valentin Velikov ning Taani koondise meedikutest Morten Skjoldager (füsioterapeut) ja Morten Boesen (meeskonna arst).