"Oma soovi lisada discgolf õppekavasse on avaldanud päris mitmed koolid. Omakorda pöördus meie poole Eesti Koolispordi Liit ning koostöös nendega saavad juba sel sügisel kehalise kasvatuse õpetajad õppevideod, mille alusel anda teadmisi edasi ka noortele," ütles Eesti Discgolfi Liidu esindaja Silja Madison pressiteate vahendusel, millega antakse teada sel nädalal Hiiumaal toimuvatest Eesti meistrivõistlustest.

Eesti Meistrivõistlused Discgolfis toimuvad 25.-28. augustil Hiiumaal, Randme Puhketalu ja Paluküla discolfi parkides. Võistlusi kajastab Eesti Discgolfi Liit oma veebilehel https://discgolfiliit.ee ja Facebookis https://www.facebook.com/Eesti-Discgolfi-Liit-425876560910405.

Madisoni sõnul on tänavusi Eesti meistreid discgolfis keeruline ennustada. "Kahe liidrina konkureerivad meeste meistritiitlile kindlasti mullune Eesti meister ja kolmekordne Eesti meister Albert Tamm ning mullune pronks Silver Lätt. Juunioridest on võimsalt peale tulnud Mathias Villota ja Roland Kõur, kes võistlevad sel aastal MPO divisjonis. Seega pakuvad noored vanadele tegijatele tänavu kõva konkurentsi," ütles Madison.

Naiste osas on Kristin Tattaril viiekordne tiitel, kuid üsna kandadel astub Keiti Tätte. "Seni ei ole Tättel õnnestunud meistrivõistlustel veel poodiumile pääseda, kuid hiljuti Euroopa Meistrivõistlustel mängis ta tipunaiste seas omale neljanda koha. Olles nüüd juba suurema kogemuste pagasiga, näeb tõenäoliselt ka naiste divisjonis põnevat lahingut," lisas ta.

Sportliku taseme tõstmise eesmärgil vähendati tänavuste meistrivõistluste osalejate arvu 160 mängijani, mullu osales võistlustel 237 mängijat. Koha nimekirjas kindlustasid omale eelmise aasta meistrivõistluste parimad, EDGL Karikasarja 2021 ja Harrastajate 2021 parimad, ülejäänud võistlejakohad jagunesid Eesti Discgolfi Liidu klubidele kutsete alusel, samuti avatud registreerimisvoorude käigus.

Tänavustele meistrivõistlustele on õla alla pannud Eesti kettatootja Disctroyer, kelle hinnangul on meistrivõistluste üheks kindlaks eesmärgiks populariseerida discgolfi ühiskonnas laiemalt, seda eriti noorte seas.

"Discgolf ei ole veel jõudnud värvilistesse multikatesse ega koomiksitesse, ometi on tegemist sama ägeda spordialaga kui näiteks võrkpall. Meie hinnangul võiks discgolf näiteks viie aasta pärast olla vabalt kindel osa algklasside ja gümnaasiumi kehalise kasvatuse tundidest või spordipäevadest ning üks viis selleks on anda oma panus ka Eesti tippude võistlustesse," ütles Disctroyeri esindaja Alver Kivirüüt.