Pithie edestas velotuuri lõpuks eestlast Karl Patrick Lauku viie sekundiga. Kolmanda koha pälvis soomlane Antti-Jussi Joonatan Juntunen (+14 sekundit).

Eestlastest mahtusid esikümnesse üldarvestuses veel Mihkel Räim ja Siim Kiskonen, kes said vastavalt kuuenda (+16 sek) ja üheksanda koha (+18 sek).

Kolmanda etapi võitis norralane Oskar Myrestöl Johannson ajaga 3.37.43. 46 sekundiga kaotas talle tuuri üldvõitja Pithie, täpselt sama ajaga märgiti kolmas koht Norman Vahtrale. 20 parema sekka mahtus eestlastest veel Siim Kiskonen, kes sai 12. koha.

Mitmepäevasõidu viimasel päeval, mille eel 27 paremat mahtusid 13 sekundi sisse, oli oodata sekundite heitlust. Iga preemiasekund, mida jagati nii vahefinišites kui ka lõpufinišis oli arvel ja võis saada määravaks.

Esimeses vahefinišis, etapi 29. kilomeetril Strencis suutis virtuaalseks liidriks tõusta Eesti koondise esinumber Karl Patrick Lauk. Vahefiniši võit tagas talle 3 preemiasekundit ja möödumise liidrisärgis etappi alustanud Laurence Pithie'st.

Enne teist vahefinišit, 91. kilomeetril pääses ette 3-liikmeline jooksikute grupp, kuhu kuulusid poolakas Norbert Banaszek (Mazowsze Serce Polski), tšehh Petr Fiala (Topforex Investments ProCycling) ja norralane Oskar Myrestøl Johansson (Uno-X Dare Continental). Kolmik jäi ette püsima umbes 30neks kilomeetriks, võttes boonused kahest vahefinišist, nii Mazsalacas kui Rujienas.

Seejärel kolmik lagunes, sest Banaszek ja Fiala arvasid, et pea minutiline edu peagrupi ees pole piisav, et võiduka lõpuni minna. Targem on peagruppi tagasi vajuda. Ent 19-aastane norralane arvas teisiti ja läks 50 kilomeetrit enne lõppu täispangale, võttes ette julge soolosõidu – kas kõik või mitte midagi.

Vahe peagrupiga kasvas ligi kolmele minutile ja kui taga ärgati oli juba liiga hilja. Johansson pidaski lõpuni vastu ning edestas lähimaid konkurente finišis 46 sekundiga.

Peagrupi finiši lahendas enda kasuks Pithie, kes viimasesse kurvi sööstis teisena Norman Vahtra järel, ent suutis lõpumeetritel Eesti koondise liikmest mööduda.

Hämmastavat stabiilsust näidanud 19-aastane uus-meremaalane oli kõigil kolmel etapil teine, millest piisas üldvõiduks.

Tema edu Karl Patrick Laugu ees oli 5 ja Antti-Jussi Juntuneni (Ampler Development Team) ees 14 sekundit.

Pithie oli ühtlasi parim noorrattur ja parim finišipunktide arvestuses. Aktiivseima ratturi arvestuses kerkis esimeseks Norbert Banaszek.

ENNE STARTI:

Kolmas etapp sõidetakse peamiselt Läti territooriumil, kuid finiš on kavas Valgas. Eeldatavaks finišiajaks on 14.45 – 15.15.

Velotuuril hoiab esikohta austraallane Laurence Pithie, kes edestab ühe sekundiga Karl Patrick Lauku ning soomlast Antti-Jussi Juntuneni seitsme sekundiga.