Londoni Chelsea uuris sel suvel Haalandi saadavuse kohta, kuid Dortmund soovis noore norralase eest saada vähemalt 150 miljonit eurot. Haalandi leping Dortmundiga näeb ette, et järgmisel suvel võib ta võistkonnast lahkuda 75 miljoni euro eest. Seega ootavadki paljud tippklubid järgmist aastat, et teha omapoolne pakkumine.

Nüüd kirjutab Hispaania väljaanne Marca, et üleminekuralli seoses Haalandiga võib alguse saada aga juba jaanuaris, kuna väidetavalt rakendub eelpool nimetatud väiksem väljaostuhind (75 miljonit eurot) juba jaanuaris.

Kui Marca väide peaks tõele vastama, siis avavad suurklubid oma rahakotirauad juba jaanuaris ning norralane leiab ilmselt juba talvel endale uue tööandja. Haalandi vastu on eelkõige huvi tundmas Inglismaa suurklubid Manchester City, Manchester United ja Londoni Chelsea. Avalikult on oma huvi tunnistanud ka Müncheni Bayern ning Madridi Real ja FC Barcelona.

Praeguse seisuga võib tõdeda, et Barcelonal pole ilmselt raha. Chelsea ostis juba Romelu Lukaku ning ManCity on soetamas Harry Kane’i. Seega on ilmselt Haalandi allkirjale konkureerimas, Bayern, ManUnited ja Madridi Real.

Haaland on Dortmundi Borussia eest pidanud 63 kohtumist ning löönud 62 väravat. Eelmiseks koduklubiks oli tal Red Bull Salzburg, kelle eest ta sai 27 matšiga kirja 29 väravat. Enne seda pallis ta Norras Moldes ja Brynes. Senise profikarjääri jooksul on 21-aastane noormees pidanud 174 kohtumist ning löönud 131 väravat. Norra koondises on ta 12 matšiga kirja saanud 7 tabamust.