Kusjuures ei vahetult enne ega pärast seda jooksu, ei olnud Rannastaadionil mingit väga tugevat taganttuult. Täpselt Pedriksi jooksu ajaks see tekkis. Tal oli kõrval hea Valgevene tõkkesprinter Vitali Parahhonka, kelle rütmi Pedriks jooksma sattus. Kui mehed üsna kõrvuti finišeerisid, näitas tabloo külalisvõistleja esialgseks võiduajaks 13,55...

Mis su esimene reaktsioon oli? "Vaatasin - oppadii! Päris hea, arvasin, et jooksin ise 13,57-13,58 juurde. Aga esiteks krutiti ta aeg 13,60 peale, siis sain teada, et taganttuul oli 2,8 m/s. Eks ikka oli pigem pettumus, kuna kõik oli loodud selleks, et rekord sünniks," kirjeldas kodulinnas võistelnud Pedriks. "Just pakkudel tundsin, et tuli kõvem tuul. Muidu oli suhteliselt stabiilne, ei puhunud nii kõvasti. Selle iili ajal anti start, oleks võinud tegelikult natuke isegi oodata."

Seega on Eesti rekord 13,62 jätkuvalt vaid Tarmo Jallai nimel ja Pedriksi ametlik mark on endiselt 13,71. "Teadsin, et olen rekordivormis ja olin üsna kindel, et jooksen selle. Jah, see tuul... Nüüd peab lihtsalt hooaeg veel pikemaks minema, tuleb hakata võistlusi otsima. Nii ei saa asja jätta!" sõnas Andrei Nazarovi käe all harjutav Pedriks.

Mägi lihas igatseb sooja

Rasmus Mägi startis üsna harva kavas oleval 300 m distantsil. Tema võiduaeg oli 32,89, talle järgnesid Karl Robert Saluri (33,95) ja Sten Ander Sepp (34,17). Mägi senine rekord oli 33,62. Eesti kõigi aegade edetabelis tõusis ta teiseks, varem oli ainsana 33 sekundi piirist jagu saanud Marek Niit - 32,24.

"Mõnes mõttes on olnud raske, et olümpia järel uuesti kokku võtta, aga teisest küljest ega ei tahaks hooaega ära ka lõpetada," ütles Tokyo olümpial seitsmenda koha teeninud Mägi. "Tänane võistlus oli hea sujuv üleminek, et vaikselt saada ennast võistlusrutiini tagasi. Kui millegagi on lihaste mõttes olnud raske harjuda, siis siia kliimasse tagasitulekuga. Ajavahe nii palju ei mõjuta. Aga lihas natuke igatseb seda soojust ja õhuniiskust. 300 m sobis tänasesse päeva üsna hästi, kuna saan kuu lõpus joosta korra puhast 400 m ja järgmised jooksud on juba 400 m tõkkes. Aja poolest ka okei. See on selline salakaval distants, kui minna hirmsasti panema, siis see jooks läheb natuke kangeks, võrreldes puhta 400 meetriga."

Nazarov vältis liigseid riske

300 m jooksus pidi kaasa lööma ka Karl Erik Nazarov, kuid ta otsustas mitte riske võtta. Nazarov võitis Pärnus 100 m jooksu isiklikust rekordist vaid sajandiku võrra nõrgema ajaga 10,43, kuid parema jala reie tagakülg andis pisut tunda. See sama vigastus jättis Nazarovi eemale ka Tallinnas peetud U23 EM-ilt. "Proovisime toona teatevahetusi ja ühel hetkel käis jalas väike plõks,“ meenutas Nazarov tagasilööki. „Läksin kohe uuringutele ja targemad inimesed ütlesid, et selle jalaga pole EMil midagi teha. Praegu ma jalga ära ei tõmmanud, aga ei tahtnud riskida."

Nazarov märkis, et on jõudnud samasse vormi nagu oli enne U23 EM-i. "Talvise hooaja põhjal võib öelda, et üks samm on jäänud tegemata," usub Nazarov, et päris tippvormis pole ta suvel veel olnudki. Temagi otsib võimalusi veel võistleda. "Tahan tänavu veel paar korda võistelda. Tunnen, et vorm on hea. Ei tea, kas suudan oma rekordit parandada, aga võistelda on vaja ja võistelda mulle meeldib."

Kolm meest jooksid alla 30 minuti

Naiste 300 m jooksus jäi Marielle Kleemeieril Maris Mägi Eesti rekordist 37,95 puudu vaid 35 sajandikku.

Naiste kaugushüppe võitis Aet Laurik 6.31-ga. Seljavaevusele lahendust otsiv kuulitõukaja Jander Heil piirdus täna tulemusega 17.88, võidu viis Valgevenesse 20.14 kirja saanud Dmitri Karpuk. Ka odaviske võitis Valgevene atleet - Pavel Mjaleška viskas 81.45.

Lisaks selgusid Eesti meistrid 10 000 m jooksus. Naiste seas võttis selge soosik Jekaterina Patjuk esikoha oodatult (aeg 34.11,39). Meeste 10 000 m jooksus tuli Eesti meistriks viimasel ringil tehtud spurdiga Kaur Kivistik (29.38,91), hõbe läks Leonid Latsepovile (29.42,22) ja pronks Karel Hussarile (29.45,57). Kõik mehed tegid isiklikud rekordid, ühtlasi sai ületatud pool sajandit Ants Nurmekivi nimele kuulunud staadionirekord.

Eesti kõigi aegade edetabelis tõusis Kivistik Roman Fosti ette 17. kohale, Latsepov on 20. ja Hussar 22.

Teisi võitjaid vaadake blogist!