159 km pikkune teine etapp sõideti Tartu maakonnas, trassil Ülenurme – Lange Motokeskus.

24-aastane Lauk ajastas oma finišispurdi kõige paremini ning edestas austraallast Laurence Pithie'it (Groupama-FDJ Continental) ja Leedu koondise värvides sõitnud leedulast Evaldas Šiskeviciust. Mihkel Räim (Mazowsze Serce Polski) sai kuuenda koha.

Kokkuvõttes tõusis liidriks Pithie, Lauk kaotab talle ühe sekundiga. Kolmas on Eesti klubi Ampler Development Teami soomlasest sõitja Antti-Jussi Juntunen (+0.07)

Teise etapi kokkuvõte: Tartumaa teedel kulgenud etapi otsustavad sündmused leidsid aset kruusalõigu esimesel läbimisel ehk umbes 50.-60. kilomeetril, kui ette moodustus 32-liikmeline juhtgrupp. Valusa tagasilöögi said nii Rootsi kui Eesti koondis.

Rootslastel ei pääsenud ette kedagi, suurest mängust pudenes ka kollast liidrisärki kandnud Linus Kvist. Eesti koondises tabas ebaõnn eilse etapi neljandat Norman Vahtrat, kelle rattal purunes tagumine rehv ja nii langes ta päris viimasesse gruppi.

Kuna tugevamad tiimid olid juhtgrupis esindatud suurte jõududega, puudusid tagumistel kõrgesse mängu tagasitulekuks reaalsed võimalused. Kes kruusalõigu järel ees, see ees, kes taga, see taga. Nii lihtne täna oligi.

Kruusalõigu teistkordsel läbimisel, kui finišini jäi umbes 30 kilomeetrit suuremaid vimkasid sisse ei visanud. Rünnakuid ja kiirendusi jagus, aga kedagi kaugele ei lastud. Lõpuks juhtgrupis rahuneti ning valmistuti üksmeeles finišiponnistuseks.

Jõulise, kergelt mäkke finiši Lange Motokeskuse kõrval kallutas veenvalt enda kasuks Karl Patrick Lauk, jättes teiseks ja kolmandaks Laurence Pithie ning Evaldas Šiskeviciuse (Leedu koondis).

Belti keti velotuuri kolmas etapp algab ja lõppeb Valgas, sõidetakse Läti teedel. Pikkust on etapil 167 km. Delfi TV otseülekanne algab kell 10.55.