"Eelturniiril on meil üks ja ainus eesmärk - edasipääsemine. Arvan, et see on reaalne eesmärk, lihtsalt vaja on mängida oma mängu ja kontrollida kohtumisi peremehetundega," ütles valitseva Eesti meistri Viimsi Smsraha esindaja Andrei Golovin, kelle sõnul on vastastest ülevaade olemas. “Oleme saanud videoid vaadata, sest rootslaste ja taanlaste mängude materjale on internetis päris palju saadaval. Põhja-Iirimaa klubist on teada natukene vähem."

Viimsi Smsraha alustas Meistrite Liigaks ettevalmistamiseks ühistreeninguid 14. juulil. "Kaks nädalat tegime hästi raskeid füüsilisi treeningud, pärast lasime tempo alla ja keskendusime taktikale," ütles Golovin. Viimsi Smsraha mängis ka kontrollmänge Lätis ja Leedus. Läti meistri FK Rabaga mängiti 4:3 ja 2:7, Leedu koondisega jäid tulemused 3:3 ja 5:9.

Golovin nentis, et kahe hooaja vahel on meeskonna koosseisus toimunud päris suured muutused: meeskonnast lahkusid välismängijad, ukrainlased Oleksi Fetko ja Viktor Kravtsov ning liitusid Archil Sebiskveradze (Guusia), Stepan Zhalobkov (Venemaa) ja Dmytro Shamli (Ukraina). “Kõik kolm meiega liitujat on suure kogemusega mängijad. Kahjuks lahkus meeskonnast liider ja kapten Jevgeni Merkurjev ning isiklikel põhjustel ei saa Meistrite Liigast osa võtta Edwin Stüf. Samas teevad praegu koos põhivõistkonnaga trenni mitu noort mängijat, kes liitusid põhimeeskonnaga meie duubelkoosseisust," rääkis Andrei Golovin. "Meeskonda kuuluvad ainult need mängijad, kellel on võiduvaim. Meeskond on koostatud mängijatest, kes ei karda raskusi ning kes on valmis kulutama oma aega ja jõudu ühiste eesmärkide saavutamiseks."

Viimsi Smsraha näol on tegu poolprofessionaalse meeskonnaga. "Välismaa mängijatega on meil mõistagi leping, kuid enamik meie meeskonna mängijatest mängib seda mängu, sest see meeldib neile, ja saalijalgpall ei ole neile raha teenimiseks. Samas on asjasse suhtumine meie klubis väga professionaalne ning meil on meeskonnas päris karmid reeglid ja distsipliin on punkt number üks," ütles Golovin.

Viimsi võõrustas Meistrite Liiga eelturniiri ka 2019. aastal ning siis jäi napilt edasipääsust puudu. Turniiride Eestisse saamine Golovini sõnul väga keeruline ei ole. "Selleks et saada turniiri korraldamise õigust, peab olema hea maine UEFA silmis. Tänu sellele, et Eestis on kõik turniirid nii saalijalgpallis kui ka suures jalgpallis olnud kogu ajaloo jooksul väga hästi korraldatud, saime ka sel korral suhteliselt kergelt turniiri korraldamise õiguse. Samas peame nüüd taset ja mainet hoidma, mis lisab veidi närvilisust, kuid õnneks on turniirile õla alla pannud paljud abilised," rääkis Golovin, kes tõdes, et kahjuks erinevalt murujalgpallist saalijalgpallis UEFA turniiridele pääs rahalisi sissetulekuid eriti ei too. "Loodetavasti kunagi tulevikus hakkab tooma, vähemalt sellised jutud käivad."

Mängudeks on Viimsi saali lubatud vaid 200 pealtvaatajat. "Kahjuks rohkem UEFA piirangute tõttu saali lasta ei tohi. Need, kes saali ei mahu, saavad minna kaasa elama Viimsi spaa juures asuvasse pubisse Black Rose, kus mänge saab vaatata suurelt ekraanilt otse eetris," sõnas Andrei Golovin.

Viimsi Smsraha koosseis
* Väravavahid: Mark Boskin, Alex Renin, Dmitri Gabenko.
* Kaitsjad: Stepan Zhalobkov (Venemaa), Sergei Kostin, Nikita Vdovin, Archil Sebiskveradze (Gruusia), Oleksandr Sorokin (Ukraina), Nikita Filin, Artur Sorokin, Karl Kane.
* Ründajad: Egert Peljo, Artur Makarov, Artur Bõstrov, Igor Ivanov, Dmytro Shamli (Ukraina).
* Treener: Oleksandr Sorokin.
* Esindajad: Andrei Arhipov, Andrei Golovin, Mark Vilenski.

Saalijalgpalli UEFA Meistrite Liiga süsteem:
*Osaleb 55 klubi 51 riigist.
* Eelring: 32 meeskonda mängib 21.-25. augustini 8 alagrupis, igast grupist pääseb edasi alagrupi võitja ja lisaks saab järgmisesse ringi edukaim 2. koha meeskond.
* Põhituriir: 32 meeskonda mängivad vahemikus 26.-31. oktoobrini, kusjuures A-tugevusrühmas ja B-tugevusrühmas on mõlemas 16 meeskonda, kes on jagatud nelja neljaliikmelisse alagruppi. A-tugevusrühmast pääseb igast alagrupist finaalturniirile kolm paremat meeskonda, B-tugevusrühmast pääseb igast alagrupist eliitturniirile alagrupi võitja.
* Eliitturniir: 16 meeskonda mängivad 30. novembrist kuni 5. detsembrini neljas alagrupis, iga alagrupi võitja pääseb finaalturniirile.
* Finaalturniir: 4 meeskonda selgitavad väljalangemissüsteemis järgmise aasta aprilli lõpus - mai alguses turniiri võitja.
*Tiitlit kaitseb Lissaboni Sporting CP, kes finaalis alistas tiitlikaitsja FC Barcelona 4:3.

D-alagrupi mängude ajakava

Laupäev, 21. august
16.00 JB Futsal Gentofte (Taani) - Sparta Belfast Futsal Club (Põhja-Iirimaa)
19.30 Viimsi Smsraha - Hammarby IF FF (Rootsi)

Pühapäev, 22. august
16.00 Hammarby IF FF (Rootsi) - JB Futsal Gentofte (Taani)
19.30 Viimsi Smsraha - Sparta Belfast Futsal Club (Põhja-Iirimaa)

Teisipäev, 24. august
16.00 Hammarby IF FF (Rootsi) - Sparta Belfast Futsal Club (Põhja-Iirimaa)
19.30 Viimsi Smsraha - JB Futsal Gentofte (Taani)