„Olen õnnelik, et lõime neli väravat. Kaheväravaline eduseis on hea,” sõnas kohtumise järel Flora peatreener Jürgen Henn. „Suutsime oma plaani tööle panna. Suutsime vastast hästi pressida. Vastastelt ootasin natuke rohkem survet pallita mängus. Suuremas plaanis mängisid nad aga niimoodi nagu oli oodata.”

Flora juhendaja sõnul suudeti hea esitus teha tänu väikestele taktikalistele muudatustele. „Natuke muutsime oma asetust väljakul. Lõpuks arvan, et mängijad tundsid väljakul need õiged kohad ära ja said aru, mida treeneritena tahtsime neile edasi anda,” sõnas ta ning märkis, et eelkõige oli eesmärgiks pressida vastaste kolme keskkaitsjat. „Ei tahtnud, et nad saaksid vabalt mängu ehitada. Lisaks viisime enda ründajad kõrgemale, et palli võites oleksid nad kohe valmis.”

„Arvan, et meeskond teadis, mis meid Omonia (Flora alistas eelmisel nädalal koduväljakul Küprose tippklubi Nicosia Omonia 2:1, kuid kaotas kahe mängu kokkuvõttes penaltitega) vastu tugevaks tegi. Teadsime, et Kuressaare (Flora kaotas nädalavahetusel 0:1 FC Kuressaarele) mäng ei ole tänasega võrreldav. Kiitus meeskonnale, et nad suutsid need kaks emotsionaalset seika seljatada,” kiitis Henn veel hoolealuseid.

Seeria korduskohtumine peetakse järgmise nädala neljapäeval Iirimaal. Duelli võitja pääseb Konverentsiliiga alagrupiturniirile. „Sellise meeskonna vastu kaitsma minna on väga ohtlik. Nad tulevad kindlasti kaotusseisu tagasi mängima. Nad tunnetavad seda, kui vastane annab võimaluse,” rääkis Henn eelseisva kohta. „Anname enda maksimumi. Meeskond on end tõestanud. Oleme suutnud kõik euromängud mängida maksimumi peale. Omonia vastu oli näha, et midagi sisse ei jäänud. Eurohooajale ei ole midagi ette heita. Eks ole näha, mis tasu see maksimum lõpuks toob,” avaldas Henn lootust, et lõpuks õnnestub siiski põhitabelisse murda.

Flora üheks sangariks kerkis seekordses võidumängus poolkaitsja Martin Miller, kelle kontole jäi kaks väravat. „Vastased olid jõulised ja palliga tugevad. Selline mitmekülgne meeskond Iirimaa pundi kohta,” iseloomustas Miller esmalt vastast. „Väga hea tunne on kaks väravat lüüa. Arvan küll, et tegin elu mängu. Loomulikult on ka mingid asjad, millega ma oma mängu juures rahul ei ole.”

Eelmise nädala tagasilöökidest sai meeskond Milleri sõnul kergelt üle. „Treenerite kõne on selline korralik ravi. Mis ei tapa, siis see teeb tugevaks,” sõnas Miller ning lisas, et tegelikult ei ole ju midagi veel saavutatud. „Auhind oleks edasipääs (alagrupiturniirile). Kordusmängus tuleb kõigele tähelepanu pöörata. Kaitsele, rünnakule ja kõikidele võimalikele detailidele.”
FC Flora vs Shamrock Rovers.