Stardirivi avavad Ford Fiesta WRC autoga sõitvad Georg Gross / Raigo Mõlder, kellele järgneb lausa 7 Rally2 ehk R5 masinat, lisaks neile on stardis ka kaks proto autot. Põnevat heitlust on oodata ka teistes klassides.

Pealtvaatajad pääsevad Lõuna-Eesti ralli katsetele ja hooldusparki piletiga, kuid korraldaja palub arvestada, et seoses COVID-19 viiruse leviku tõusuga on Eesti Vabariigis rakendatud ürituste läbiviimise osas lisameetmeid. Seetõttu tuleb kõigil osapooltel üritusele tulles esitada üks allolevatest dokumentidest:

1) Covid-19 vastu vaktsineerimise tõend;
2) Covid-19 läbipõdemise tõend (viimase 6 kuu jooksul);
3) Negatiivset tulemust tõendava antigeeni kiirtesti sertifikaat (mitte vanem kui 48h) ja peab kehtima ka pühapäevasel (29.08.2021) võistluspäeval;
4) Negatiivset tulemust tõendava PCR-testi sertifikaat (mitte vanem kui 72h) ja peab kehtima ka pühapäevasel (29.08.2021) võistluspäeval.

Lõuna-Eesti ralli 2021 COVID-19 testimispartner on Confido. Kasutades sooduskoodi RALLI on kõikidel rallisõpradel võimalik teha Confido testimispunktides COVID-19 antigeeni kiirtest 17 euro eest. Testi tegemine koos tõendi saatmisega e-mailile võtab aega kokku 30 kuni minutit. Confido testimispunktid asuvad üle Eesti, täpsema info leiab veebilehelt www.confido.ee.

Lõuna-Eesti ralli katsetele ja hooldusparki pääseb vaid piletiga, ühe pääsme maksumus on 18 eurot, pääse kehtib mõlemal päeval kõigil katsetel. Pääsme saab soetada eelmüügist veebiaadressilt www.piletitasku.ee. Digitaalne pääse vahetatakse rallil kohapeal käepaela vastu, kus toimub ühtlasi ka Covid-i alase dokumentatsiooni kontroll. Ralli hoolduspark on kõigile kontrollitud külalistele avatud.

Võistluste peakorraldaja Gabriel Müürsepp ütles: „Mul on väga hea meel, et vaatamata kõiksugu takistustele ja piirangutele võistlus ikkagi toimub. Siinkohal sooviksin tänada kõiki osapooli, kes on ralli toimumisse panustanud. Vaadates tänavuse aasta stardinimekirja, siis on heameel tõdeda, et rallisport on Eestis au sees. Usun, et ees on ootamas väga põnev võitlus poodiumikohtade eest kõikides võistlusklassides.“

“Epidemioloogiline olukord on taaskord muutnud võistluse läbiviimise palju keerulisemaks, kuid õnneks saame kehtivaid reegleid järgides ralli ikkagi läbi viia. Mõistame, et kehtestatud piirangud tekitavad mingil määral ebamugavusi nii pealtvaatajatele kui ka võistlejatele, kuid usume, et testimise või vaktsineerimise/läbipõdemise tõendi ettenäitamise lahendus on kõigi osapoolte jaoks kindlasti vastuvõetavam kui võistluse ärajäämine," teatas peakorraldaja võistluse koduleheküljel.

Lõuna-Eesti rallit on võimalik nii laupäeval kui ka pühapäeval jälgida telepildi vahendusel Delfist. Lisaks töötab ka RingFM Võrumaa sagedusel 101,7MHz ralliraadio, mis toob kõigi kuulajateni otseülekandena värskeimad sündmused ralliradadelt koos katselõpu kommentaaridega. Ralli ajakava, katsete kaardid ja kirjeldused leiab Autolehest, mis ilmub juba järgmisel kolmapäeval, 25. augustil ning on saadaval kõigis hästivarustatud poodides ja kauplustes üle Eesti.

19. Lõuna-Eesti ralli on Terminal Oil Eesti autoralli lahtiste meistrivõistluste 3. etapp klassidele EMV1, EMV5, EMV6, EMV7 ja EMV8; 5. etapp klassidele EMV2, EMV3 ja EMV4; 2. etapp klassidele EMV9 ja EMV10 (võistkondlik arvestus) ning Läti autoralli meistrivõistluste 3. etapp. Kahe võistluspäeva jooksul sõidetakse kokku 10 kiiruskatset, millest korduvate lisakatsete arv on 4.