Pärnu alustab 28. septembrist 1. oktoobrini peetaval kvalifikatsiooniturniiri veerandfinaalist, kus vastamisi minnakse Austria liiga mulluse veerandfinalisti BC Viiniga.

Kui Pärnu võidab, tuleb poolfinaalis vastu Iisraeli klubi Ness Ziona Ironi, kes tuli kevadel Europe Cupi võitjaks. Finaalivastane oleks kas Küprose klubi Keravnos või Portugali tiim Porto.

"Ütleme nii, et algajate ebaõnn. Muidu öeldakse algajate õnn, aga olgu - las saame siis ristsed täie rauaga," kommenteeris Pärnu klubijuht Johan Kärp Delfile loosimise tulemusi.

Miks valitsev meister kvalifikatsiooni mängima peab, on muidugi omaette küsimus. "Mina ka sellest aru ei saa. Samas eks näis, Iisraeli pundi koosseis pole praegu veel väga avalik. Peamurdmist on küllaga," rääkis Kärp.

Kvalifikatsiooniturniire peetakse kokku neli. Võimalik, et Pärnu taotleb neist ühe korraldamist.

"Esimeses voorus tegime taotluse ära, aga kui tingimused teada saime, võtsime selle tagasi. Nüüd läbirääkimised jälle käivad. Kindlat otsust pole veel tehtud, aga tegutseme selle nimel. Tähtaeg on reedel ja esmaspäeval öeldakse välja, kes korraldab," selgitas Kärp.

"Odav lõbu see ei ole. Lisaks on kõik COVID-i tõttu teadmatuses, kuidas ja kui palju rahvast saali saab lasta. Tõenäoliselt tuleb turniiri korraldada mullis," lisas ta.

Praeguse seisuga on Pärnu võistkond koos ja esialgu rohkem ringi ei vaadata. Välismaalased peaks saabuma septembri alguses. Kärbi sõnul on leegionäride osas tehtud korralik eeltöö, aga ootamatusi võib alati ette tulla.

"Ma ütleks, et nii head komplekteeritust pole Pärnul tõenäoliselt varem olnud. Suvel tegime loomulikult ettepanekuid erinevatele meestele, aga kõiki kätte ei saanud. Aga eestlaste osas pole häda midagi - meil on väga head Eesti koondislased: Mihkel Kirves, Robert Valge, Siim-Markus Post ja Hugo Toom noortekoondisest. Mina arvan, et nad on väga tublid," sõnas ta.

Eelmise hooaja lõpus Pärnus mänginud Kristjan Kanguriga pole Pärnu viimasel ajal enam läbirääkimisi pidanud.

Pärnu koosseis:

Tagamängijad: Siim-Markus Post, Kasey Hill, Robert Valge, Sverre Aav

Ääred: Andris Misters, Mihkel Kirves, Hugo Toom, Artur Konontšuk, Ivo Van Tamm, Kaspar Lootus

Tsentrid: T.K. Edogi, Karl-Martin Kask