Etapp algas ja lõppes Tallinnas, Pirita velotreki naabruses. Stardijoonel 111 ratturit 19st meeskonnast. Profitiime viis, rahvuskoondisi viis ja amatöörklubisid üheksa.

Trassi silmas pidades võis esmajoones eeldada grupifinišit ja nii ka läks. Mõistagi oli üritusi eest ära pääseda rohkelt, kuid peagrupp hoidis kõike kiivalt enda kontrolli all. Ühtegi suuremat grupp kaugemale kui 300-400 meetrit ei lubatudki. Alles Tallinnasse tagasijõudmisel pääses soolosõiduga sinilindu püüdma Andzs Flaksis, ent lõpufiniši mõttes Läti koondise liikme minek liiga ohtlik polnud. Lätlane sõitis üks ees 27 kilomeetrit, võites ka viimase vahefiniši, aga pigem oli aja küsimus, millal ta kinni püütakse.

Neli kilomeetrit enne lõppu oli lätlane käes ning algas positsioonivõitlus finišiks. Määravaks sai kurv 250 meetrit enne lõpujoont, kus päris grupipeas tekkis kukkumisohtlik olukord ja kes sealt puhtalt läbi pääses, oli teel kõrgele kohale.

Selge vahega triumfeeris finišis 22-aastane rootslane Linus Kvist, edestades uus-meremaalast Laurence Pithie't (Groupama-FDJ Continental) ja Antti-Jussi Juntuneni (Ampler Development Team). Eesti koondise liige Norman Vahtra oli neljas. „Otsustasime finišis panustada Normani peale, kes etapi käigus võitis ühe vahefiniši. Kahjuks oli viimases kurvis korralik segadus ning see määras võitja. Meil liiga palju õnne ei olnud,“ kommenteeris Eesti koondise spordidirektor Toomas Kirsipuu.

Etapi võitnud Kvist tõusis ka velotuuri liidriks, ühtlasi on ta parim noorrattur ja parim finišipunktide arvestuses. Aktiivseima ratturi rohelise särgi sai enda kätte Norman Vahtra.

Homne, velotuuri 2. etapp pikkusega 159 km sõidetakse Tartu maakonnas, trassil Ülenurme – Lange Motokeskus. Pidulik start Ülenurmel antakse kell 14.

Sõit täispikkuses:

Tulemused: