Simple Sessioni kvalifikatsioonivoorud toimuvad reedel, 20. augustil, mil Eesti sõitjatest näitavad oma oskusi kaheksa rulasõitjat - Aleksandr Tubin, Andris Kaldvee, Meelis Erm, Raul Urberg, Romario Siimer, Allan Raudsepp, Mihkel Vahermaa ja Siim Sild. BMX-sõidus asuvad kohta laupäevases finaalis püüdma Anderas Taru, Chris Patrick Tilk, Martti Lainevool ja Tauno Krüüts.

Eksootilisematest osalejatest pakub vaatemängulist sõitu Julian Molina Kolumbiast, kes kaotas lapsena bussiõnnetuses jala, kuid on sellegipoolest osav ja tuntud trikirattur. Varemgi Simple Sessionil osalenud meestest astuvad BMX võistlusareenile kendama-entusiastist ameeriklane Reed Stark, trikimeister Gaspar Guendulain Argentiinast, Courage Adams Hispaaniast, Felix Prangenberg Saksamaalt ja veel kümned tippsõitjad.

Rulatajatest on kohal äsja Tokyo olümpial võistelnud hispaanlane Danny Leon, kes möödunud aastal võitis Simple Sessioni. Olümpial sai mees 9. koha. Olümpial võistelnud ameeriklane Jake Ilardi on samuti Tallinnas, kuid võistlustest jääb vigastuse tõttu eemale. Ameerika kuulsustest on kohal Jackassist tuntud David Gravette, rulaikoon Lizard King ja ajaloo noorim X-mängude kuldmedalist

Tom Schaar, kes pani 2012. aasta võistluse kinni olles kõigest 12-aastane. Eesti publikule tuntud tegijatest on kohal veel Egor Golubev ja Egor Kaldikov Venemaalt. Simple Sessioni tänavused osalejad on pärit järgmistest riikidest: Eesti, Läti, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Suurbritannia, Slovakkia, Poola, Tšehhi, Kreeka, Hispaania, Türgi, Itaalia, Ukraina, Venemaa, Brasiilia, Kolumbia, USA, Austraalia ja Argentiina.

Nii rula- kui BMX aladel võisteldakse sel korral street- ehk tänavasõidu distsipliinis. Põhjala tehase ruumidesse on kerkinud 720 m2-suurune spetsiaalselt rajatud areen, mis jääb võistluse lõppedes avatuks kõigile huvilistele.

Simple Sessionile pääses osalema kutsete alusel, ning ürituse ühe korraldaja Risto Kalmre sõnul on tahtjaid alati rohkem kui kohti. Samas oldi sel aastal osalejate kutsumise osas teadlikumad, kuna võistlusplatsil lähtutakse suurüritusele kehtivatest riiklikest COVID-19 piirangutest, mille kohaselt tuleb tõendada oma vaktsineeritust, viiruse läbipõdemist või teha kohapeal kiirtest. Lisaks piletiga kvalifikatsiooni- ja võistlussõitudele toimuvad Simple Sessioni raames Põhjala tehase territooriumil ka tasuta ligipääsuga õuesündmused