Tänane 184,4 km pikkune viies etapp viis Vuelta sõitjad Taranconist Albacetesse. Et trass oli sile, lõppes sõit oodatult grupifinišiga. Draamat oli siiski kuhjaga, sest 11,5 km enne lõppu toimus suur kukkumine, mille tõttu pidid hoo maha võtma ligi 100 ratturit.

Taaramäe jäi seisma pisut kauemaks. Tundus, et eestlasel oli probleeme rattaga. Taaramäe üritas tiimikaaslaste abiga kaotust võimalikult väiksena hoida, aga suure peagrupi tempo oli paratamatult kiirem.

Lõpuks kaotas 125. koha saanud Taaramäe etapi võitjale Jasper Philipsenile (Belgia, Alpecin-Fenix) kaks minutit ja 20 sekundit ning jäi punasest liidrisärgist ilma. Et kukkumine toimus enne viimast kolme kilomeetrit, ei saanud Taaramäe erinevalt eilsest aega tagasi.

Üldliidriks tõusis prantslane Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), kes kaotas enne tänast Taaramäele 25 sekundit.

Kokkuvõttes edestab Elissonde kahe viimase aasta üldvõitjat, sloveen Primož Roglicit (Team Jumbo-Visma) viie sekundiga. Taaramäe langes 27. positsioonile ja kaotab Elissonde'ile 1.56.

Video kukkumisest:

Taaramäe tõusis Vuelta liidriks esmaspäevase kolmanda etapi võiduga. Samal päeval saadud mägedekuninga mummuline särk on endiselt eestlase käes.

Teine Vueltal sõitev eestlane Martin Laas sai viiendal etapil 44. koha ja võitjaga sama aja. Laas on kokkuvõttes 154. positsioonil (+21.39).

Neljapäevane kuues etapp on üldjoontes üsna sile, aga lõppeb 1,8 km pikkuse järsu tõusuga.