Taaramäe kukkus kaks kilomeetrit enne lõppu, aga nn. kolme kilomeetri reegli tõttu tema kaotust peagrupile ei arvestata. Seega jäi eestlasele liidrikoht alles.

"Ma ei teagi täpselt, kuidas see juhtus. Oli väga-väga närviline olukord. Järsku tegi paremal käel olnud sõitja jõnksu. Ta tabas mind ja kukkusin. Aga pole hullu. Olen elus ja vigastusi eriti pole, vaid natuke marrastusi," vahendas Taaramäe sõnu Vuelta koduleht.

Poodiumile astudes manas Taaramäe ette ka kerge naeratuse. Kui õnnetu vahejuhtum välja arvata, sai 34-aastane eestlane täna vägeva kogemuse, sest suurtuuridel polnud ta varem liidrisärgis sõitnud.

"Täna oli uskumatu päev. Sõitsime vahepeal kogu tiimiga pundi ees. Nautisime seda koos. See oli ilus," andis Taaramäe oma emotsioone edasi.

Belgia klubi Intermarche-Wanty-Gobert'i rattur usub, et vähemalt kolmapäeval ja neljapäeval suudab ta punast särki enda käes hoida.

"Kui homme küljetuult ei ole, suudan ilmselt särki hoida. Ja neljapäeval on finišis väike tõus. Kui olen selle jalamil heal positsioonil, peaks mul olema piisavalt jalgu, et liidriks jääda. Kaks päeva suudan ilmselt särki hoida, aga reedesel Alicante etapil tuleb suur lahing. Ilmselt on seal ülesanne liiga raske," analüüsis Taaramäe oma võimalusi.

Taaramäe edu on teisel kohal oleva prantslase Kenny Elissonde'i (Trek-Segafredo) ees 25 sekundit, kahe eelmise aasta üldvõitja, sloveen Primož Roglic (Team Jumbo-Visma) jääb maha 30 sekundiga.

Etapi kokkuvõte ja video Taaramäe kukkumisest (alates 1.35):