Taaramäe kukkus kaks kilomeetrit enne lõppu, aga nn. kolme kilomeetri reegli tõttu tema kaotust peagrupile ei arvestata. Seega jäi eestlasele liidrikoht alles. Kui põlvepiirkonnas olev haav ja marrastus välja arvata, peaks tervisega kõik korras olema, sest poodiumile astudes manas Taaramäe ette ka kerge naeratuse.

"Ma ei teagi täpselt, kuidas see juhtus. Olin väga närvis ja leidsin ennast paremkurvis asfaldilt. Aga pole hullu, vigastusi eriti pole, vaid natuke marrastusi," vahendas Taaramäe sõnu Vuelta koduleht.

Taaramäe klubi Intermarche-Wanty-Gobert kinnitas Twitteris, et eestlane on kolmapäeval valmis taas punast särki kaitsma.

163,9 km pikkune etapp, mis viis ratturid El Burgo de Osma linnakesest Molina de Aragoni, lõppes oodatult grupifinišiga.

Etapivõit läks hollandlasele Fabio Jakobsenile (Deceuninck - Quick Step). Ta edestas prantslast Arnaud Demare'i (Groupama-FDJ) ja taanlast Magnus Corti (EF Education-Nippo).

Lõpuprotokolli märgiti Taaramäele 167. koht ja kaotus Jakobsenile tuli 1.53, aga kokkuvõttes see kaotus arvesse ei lähe. Teine Vueltal sõitev eestlane Martin Laas (Bora-Hansgrohe) tuli üle finišijoone 101. kohal ja sai võitjaga sama aja.

Üldarvestuses on Taaramäe edu prantslase Kenny Elissonde'i (Trek-Segafredo) ees 25 sekundit, kahe eelmise aasta üldvõitja, sloveen Primož Roglic (Team Jumbo-Visma) jääb maha 30 sekundiga. Laas on kokkuvõttes 171. positsioonil (+22.04).

Homme sõidetav viies etapp on profiililt veelgi siledam kui tänane. Pikkust on sellel 184,4 km.

Etapi kokkuvõte ja video Taaramäe kukkumisest (alates 1.35):