Barcelona klubi palgafond moodustab hetkel 103% kogutuludest. Laporta süüdistab suurtes võlgades enda eelkäijat Josep Maria Bartomeut, kes jättis talle "kohutava pärandi".

Uus klubijuht kinnitab, et olukord on veel hullem, kui ta ametit üle võttes arvas. Klubi staarmängija Lionel Messi lepingu pikendamine oleks kasvatanud palgakulud 110%-ni kogutuludest, mida Hispaania meistriliiga La Liga keeldus aktsepteerimast.

Messi jättis eelmisel nädalal emotsionaalselt Nou Campiga hüvasti ja allkirjastas kaheaastase lepingu Pariisi Saint-Germainiga.

"Meie palgad moodustavad 103% klubi kogutuludest, seda on 20-25% rohkem kui meie konkurentidel," ütles Laporta, kes valiti teistkordselt presidendiks tänavu märtsis.

"Esimese asjana pidin saabudes võtma 80 miljoni euro suuruse laenu, sest muidu ei saanuks me palka maksta. Eelmine režiim oli täis valesid. Barcelona negatiivne netoväärtus on 451 miljonit eurot - see on kohutav pärand. Olukord on väga murettekitav," tunnistas Laporta.

Barcelona sai oma uued suvised ostud - Memphis Depay, Eric Garcia ja Rey Manaj - La Ligasse registreerida alles pärast seda, kui klubi pikaaegne keskkaitsja Gerard Pique nõustus suure palgakärpega. Peagi allkirjastavad palgakärpe ka meeskonna kapten Sergio Busquets ning Sergi Roberto ja Jordi Alba.