Taaramäe kuulus pikalt kaheksamehelisse jooksikute gruppi, mis sõitis teistel eest juba 12. kilomeetril. Vahepeal kasvas nende edu peagrupi ees juba üheksale minutile.

Raske lõputõusu alguseks oli ette jäänud viis meest ning 5 km enne finišit vaid kolm meest. Lisaks eestlasele kuulusid juhtgruppi ameeriklane Joe Dombrowski (UAE Team Emirates) ja prantslane Kenny Elissonde (Trek-Segafredo).

Otsustava äramineku tegi 34-aastane Taaramäe 2,8 km enne finišit ja hoidis seejärel kindlalt edu lõpuni. Eestlase võiduajaks märgiti 5:16.57. Dombrowski kaotas lõpuks teisena 21 ja Elissonde kolmandana 36 sekundiga.

Kuna peagrupp lõpetas eestlasest minut ja 45 sekundit hiljem, tõusis Taaramäe ka velotuuri üldliidriks. Elissonde kaotab teisena 25 sekundiga, senine liider Primož Roglic (Jumbo-Visma) on 30-sekundilise kaotusega kolmas. Enne tänast oli Taaramäe olnud 98. kohal.

Taaramäe esimene Vuelta etapivõit pärines 2011. aastast. Lisaks on eestlane suurtuuridel võidutsenud korra Giro d'Italia etapil (2016).

Võidumees ütles Eurospordi otse-eetris, et on sellest hetkest kaua unistanud. "See on minu jaoks väga suur asi. Olen juba 34-aastane ja mul pole enam palju võimalusi jäänud, et seda teha. Olen Vueltal ja Giro d'Italial etapi võitnud, aga unistasin suurtuuride liidrisärgist. Kas või mõneks päevaks. Tahtsin teada saada, mis tunne see on ja lihtsalt nautida," rääkis Wanty-Gobert' klubi esindav Taaramäe.

"Uskusin, et suudan võita, sest olen üsna heas vormis. Pealegi on mul väga tark spordidirektor - rääkisime eile õhtul, et proovime etapivõidu peale välja minna ja liidrisärk võtta," lisas Taaramäe.

Teine Vueltal osalev eestlane, eile seitsmenda koha saanud Martin Laas (BORA-Hansgrohe) lõpetas kolmanda etapi 180. kohal (+21.53).