Esmakordselt Eestis, Lätis, Soomes ja Rootsis järjestikuselt läbiviidav karikavõistluste sõprussari Nordic Cup kaasas vaatamata pandeemiast tingitud piiratud võimalustele võistlustulle lisaks meie oma sportlastele nii lätlased, rootslased kui ka külalised Venemaalt. Kahel võistluspäeval selgitati välja slaalomaerutamise paremik süsta- ja kanuuklassis, seda nii individuaal- kui ka meeskondlikus arvestuses.

Nordic Cup Estonia sarjas võidutsesid kanuudel individuaalarvestuses ülekaalukalt rootslased, kus ka naiste süstaklassis võidutses Alva Persson ja meestekanuul tema rahvuskaaslane Yann Lidström. Meesteklassi paremaks tituleeriti aga lätlane Celmins Ritvars, kes läbis 25. väravaga vahutava slaalomraja ilma väravaid puudutamata ja trahvisekunditeta puhtalt päeva kiireima ajaga 61,7 sekundit.

Eestlastest olid rahvusvahelises konkurentsis parimad Kersti Pärnamägi, kes saavutas naiste süstaklassis kolmanda koha, ning Tarmo Peiker, kelle lõpptulemuseks jäi meeste süstaklassis viieteistkümne finalisti seas väärikas kuues koht. Kanuumees Argo Raudsalu platseerus omakorda neljandale kohale. Kokku osales Nordic Cup sarja Eesti rahvusvahelisel võistlusel 69 aerusportlast.

Võistluse teisel päeval selgitati välja paremik võistkondlikus arvestuses, rajale startinud kolme võistkonda kuulunud paadi tulemuste põhjal. Võistkondlikus arvestuses jagunesid paadiklasside esikohad solidaarselt meie väliskülaliste vahel. Meestekanuul võidutsesid rootslased koosseisus Lidström-Persson-Fagerlund, meestesüstal lätlased Filipovs-Geidans-Bruns ja naistesüstal Venemaa võistkond Eraskumova-Bodnaruk-Rogova.

Tulemused Eesti meistrivõistluste arvestuses:
Meeste süstaklass: 1. Tarmo Peiker, 2. Siim Peetris, 3. Ago Kastemäe
Naiste süstaklass: 1. Marianne Klopets, 2. Kersti Pärnamägi, 3. Külli Raudsalu
Meeste kanuuklass: 1. Argo Raudsalu, 2. Siim Peetris, 3. Tarmo Peiker
Poiste süstaklass: 1. Martin Peiker, 2. Uko Hommik, 3. Agur Kastemäe
Tüdrukute süstaklass: 1. Marie Peiker, 2. Helene Jentson

Võistluste peakorraldaja Siim Peetrise sõnul sujusid Sindi kärestikul esmakordselt toimunud süstaslaalomi võistlused vaatamata hooti esinenud tuuleiilidele ja vihmapahvakutele suurepäraselt ning meie rahvusvahelised külalised jäid siin toimuvate esimeste võistlustega väga rahule. Ka Läti esindaja Marcis Laidinsel jätkus Sindi kärestiku olustikule ja tuleviku potentsiaalile kiidusõnu. "Olen meeldivalt üllatunud ja väga õnnelik selle üle, mida meie sõbrad eestlased siin juba tänaseks teinud on. Väga ilus koht ja suurepärased võimalused võistluste korraldamiseks ning ala tipptasemel harrastamiseks" sõnas Laidins.

Eesti Aerutamisföderatsiooni president Martin Ilumets juhatas võistluste autasustamise sisse sõnadega "Tegemist on ajaloolise verstapostiga süstaslaalomi kui olümpia-ala arengul Eestis ja meie lähiregioonis. Nähes kõige nooremaid, kümne aastaseid vahuses vees südikalt võistlemas ja nähes meie koostöö võimalusi ühisteks ja rahvusvahelisteks treeninguteks loodavas Sindi Kärestikukeskuses, olen kindel, et näeme juba üsna varsti meie noori süstaslaalomi talente rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja olümpiamängudel".

Lisaks sportlastele kuulutati võistluste autasustamise tseremoonial välja ka loodava Sindi Kärestikukeskuse arhitektuurikonkursi võidutöö "KUUK" autorid, kelleks on Karli Luik, Johan Tali, Ann Kristiin Entson ja Harri Kaplan arhitektuuribüroost Molumba. Tori vallavanem Lauri Luuri sõnul on aastad tagasi lammutatud Sindi paisu asemele lisaks avatud linnaruumile kerkimas kärestikuaerutamise meka.

"Loodavas keskuses saab olema kõik vajalik rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks ning treeningtegevuse läbiviimiseks. Siin saavad sirguda ka meie noored süstaslaalomi sportlased Sindi linnast ning Tori vallast" sõnas Luur.

Esmakordselt toimunud rahvusvahelise süstaslaalomi võistluse Nordic Cup sarja Eesti etapp viidi läbi Tori valla, Eesti Aerutamisföderatsiooni, Süstaslaalomi klubi Pirita ja Huviklubi Nelson koostöös ning Eesti Kultuurkapitali toetusel. Sarja järgmine etapp toimub juba tuleval nädalavahetusel Lätis, Valmieras.

Kõiki võistlustulemusi näeb SIIT.