Eelmisel neljapäeval avalikustati, et Tokyos hõbemedali võitnud Briti 4x100 m teatejooksu meeskonda kuulunud Ujahi dopingu A-proovist leiti ostariini ja S23 jälgi.

Nüüd teatab Briti ajaleht Daily Mail, et kui positiivseks osutub ka sportlase B-proov, kavatsevad Ujahi advokaadid rõhuda sellele, et keelatud ained ei olnud märgitud inglase poolt tarbitud toidulisandi pakendile. Saatuslikku toidulisandit oli sportlane kasutanud enne finaali.

Kuid isegi, kui Ujah suudab tõestada, et tarvitas keelatud aineid kogemata, on Daily Maili arvates sprinteri lootus spordikohtus õigeks jääda minimaalne.

Ujah teatas laupäeval saadetud pressiavalduses, et positiivne proov tuli tema jaoks šokina. "Ma ütlen seda selgelt, ma ei ole petis. Ma pole kunagi kasutanud ega kasutaks teadlikult keelatud ainet. Ma armastan oma sporti ja olen teadlik oma kohustusest nii sportlase kui meeskonnakaaslasena," teatas sprinter.

Lisaks Ujahile jooksid brittide teatenelikus Zharnel Hughes, Richars Kilty ja Nethaneel Mitchell-Blake. Kui britid jäävad medalita, kerkib hõbedale Kanada ja pronksile Hiina. Olümpiavõitjaks tuli Tokyos Itaalia nelik.