Hollas – Soomets alistasid teel finaali veerandfinaalis 2:0 Liina Kaisi – Kadi Kalmu ning poolfinaalis samuti 2:0 Liisa-Lotta Jürgensoni – Laura-Liisa Maiste, kirjutab Volley.ee.

Finaalis olid Eesti esiduo vastaseks suurimad kodused konkurendid Renate Pikk – Juudit Kure-Pohhomov. Ka selle kohtumise võitsid Hollas – Soomets 2:0 (21:18, 21:11) ning kogu turniiri peale ei loovutatud vastastele geimigi.

Põnevas pronksimatšis alistasid U20 vanuseklassi kuuluvad Liisa-Lotta
Jürgenson ja Laura-Liisa Maiste alles U18 vanuseklassi kuuluvad Karlotta
Kattai – Grete Jürgensoni 2:1 (15:21, 21:15, 18:16). See oli
Jürgensonile ja Maistele esimene täiskasvanute meistrivõistluste medal.

Piik võitis kauaoodatud esimese, Arak viienda tiitli

Meeste turniir oli väga tasavägine ja ettearvamatu, sest Kusti Nõlvaku – Mart Tiisaare puudumisel ühte suurt favoriiti polnud. Ka Eesti teisest duost oli esindatud üks liige, sest Dmitri Korotkov mängis koos Karl Rinaldoga.

Finaali jõudsid Urmas Piik ja Argo Arak ning Kaspar Pomerants ja Rauno Tamme. Tasavägises finaalis läks võitja selgitamiseks vaja kolme geimi ja lõpuks võtsid 2:1 (21:23, 21:13, 15:10) võidu Piik – Arak. Arak tuli seejuures esimest korda Eesti meistriks koguni 24 aastat tagasi ja viimati 9 aastat tagasi, Piik võitis oma kauaoodatud esimese meistritiitli täna.

Poolfinaalis said Piik – Arak 2:0 jagu Kaarel Kaisist ja Rein Tiisaarest, Pomerants – Tamme olid 2:1 üle Dmitri Korotkovist ja Karl Rinaldost. Samuti kolmegeimiliseks kujunenud tasavägises pronksimatšis jäid lõpuks peale Kais – Tiisaar.