Olümpia ajal nimetas Venemaa ajakirjanik Anatoli Kuzitšev transsoolisi inimesi psühhopaatideks, keda tuleks ravida. Hiljem teatas ta, et ei kavatse vabandada Uus-Meremaa transsoolise tõstja Laurel Hubbardi ees, keda ta naise riideid kandes telekanalis Rossija-1 parodeeris. Venemaa parlamendisaadik Aleksei Žuravljov nimetas aga tele-eetris Hubbardi taolisi inimesi pervertideks.

"Ajalugu näitab, et tänapäeval on ühiskonnas kõik määratletud valge heteroseksuaalse mehe kogemuse kaudu. Kui suudaksime ühineda ja kasutada erinevaid vaatenurki, oleks maailm parem koht," sõnas Daley Briti meediale.

Suurbritannia vettehüppaja märkis, et on kuulnud ka tema kohta tehtud homofoobseid avaldusi, kuid on need kommenteerimata jätnud.

"Sa ei saa neile kunagi vastata. Sa imed end seestpoolt tühjaks ja tunned end mitte kellegi moodi. Endast avalikult ja avameelselt rääkimine on raske ja võtab väga kaua aega. See võib olla inimestele üsna hirmutav, eriti spordialadel, kus fännid võivad seda (homoseksuaalsust) vastuvõetamatuks pidada. Ma ei teadnud, kuidas minu eeskuju mõjutab inimesi kogu maailmas, aga olen selle üle väga uhke," ütles Daley, kes avalikustas oma homoseksuaalsuse juba kaheksa aastat tagasi.

27-aastane Daley on abielus endast 20 aastat vanema filmidirektori ja produtsendi Dustin Lance Blackiga.