Müller lõi 1974. aasta maailmameistrivõistluste finaalmängus Lääne-Saksamaa võiduvärava ning aitas rahvusmeeskonna 1972. aastal ka Euroopa meistritiitlini. Müncheni Bayerniga krooniti kuulus ründaja kolmel korral Euroopa meistriks. Bayerni eest lõi Müller 15 hooaja ja 427 liigamängu jooksul kokku 365 väravat. Kõigi sarjade peale skooris ta 607 kohtumise jooksul 566 korda.

Lääne-Saksamaa koondises jäi Mülleri arvele 62 mänguga kokku 68 väravat. 1970. aasta MMil võitis ta suurima väravaküti tiitli, lüües koguni 10 väravat. Samal aastal võitis Müller ka maailma parima jalgpalluri auhinna Ballon d'Or`i.

"Tänane päev on kurb ja must kõigi Bayerni fännide jaoks," teatas Müncheni tippklubi president Herbert Hainer.

"Gerd Müller on suurim ründaja, kes kunagi on olnud - suurepärane inimene ja isiksus maailma jalgpallis. Ilma Gerd Müllerita poleks FC Bayern see klubi, keda me kõik täna armastame. Tema nimi ja mälestus jäävad alatiseks elama," lisas Hainer.

Müller hoidis koguni 40 aastat enda käes ühel kalendriaastal löödud väravate rekordit, kui jõudis 1972. aastal 85 väravani. Argentina täht Lionel Messi suutis selle tippmargi ületada 2012. aastal.

Ühel hooajal Bundesligas löödud väravate rekord - 40 - püsis Mülleri nimel lausa 49 aastat, enne kui poolakas Robert Lewandowski selle tänavu mais ületas.